La Fórmula je prvi Malumin singl ove godine i naći će se na njegovom budućem albumu, koji je po rečima latino zvezde u planu kasnije ove godine.

Pesmu su napisali Juan Luis Londoño Arias (Maluma), Marco Antonio Muñiz (Marc Anthony), Édgar Barrera, Kevin Mauricio Jiménez, Bryan Snaider Lezcano, Justin Quiles, René David Cano i Sergio George.

Maluma i Marc Anthony su već sarađivali u prošlosti, a dokaz toga je salsa verzija Maluminog hita „Felices los 4“, saradnja koja je dovela do njihovog bliskog prijateljstva.

Veliki fan salsa muzike još od detinjstva, Maluma je predložio Anthonyju da zajedno naprave novu, originalnu salsa pesmu.  Tako je nastala “La Fórmula”, čiji producenti su Sergio George, Marc Anthony, Maluma, The Rudeboyz i Édgar Barrera.

Video spot je snimljen u Majamiju i pokazuje kako je teklo studijsko snimanje pesme, “La Fórmula”.

Zanimljivo je da su ove godine obojica izvođača bili u konkurenciji za nagradu Grammy koje je održana minulog vikenda u Los Anđelesu. Malumin aktuelni album “The Love & Sex Tape”, bio je nominovan u kategoriji “najbolji urbani latino album”, dok je Marc Anthony osvojio prestižni  zlatni gramofon za “najbolji tradicionalni tropski latino album”, “Pa’lla Voy”.