Omiljena manifestacija svih koji vole knjigu i čitanje, jubilarna 30. Noć knjige održaće se od 7. do 9. juna 2024. godine u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

I ove godine pripremamo neverovatne popuste a čeka vas više od 50.000 naslova, odličan izbor gift programa, kao i sjajni pokloni.

Dođite da se zajedno družimo na 60 lokacija u 33 grada u Srbiji i regionu tokom Noći knjige!

I ove godine pripremamo fantastične popuste do čak 40% i sjajne poklone!

Popusti na Lagunina izdanja:

– za kupovinu jedne knjige 25%,

– za dve knjige 30%,

– za tri knjige 35%,

– za četiri ili više knjiga 40%.

Isti popusti važiće i za knjige Delfi izdavaštva i mogu se kombinovati sa Laguninim naslovima.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. Isti popust od 20% važiće na društvene igre u izdanju Lagune i igre odabranih izdavača.

Multimedijalni sadržaji, CD i vinil izdanja odabranih dobavljača biće sniženi 10%.

Za Noć knjige nema granica! Poručivanjem putem sajtova laguna.rs i delfi.rs knjige su dostupne čitaocima u celom svetu.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije.

Za porudžbine preko sajta delfi.rs tokom trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i BiH važiće povlašćena cena isporuke DHL-om od 1800 dinara.

Povlašćena cena isporuke DHL-om važiće i za sve porudžbine preko sajta laguna.rs plaćene karticom sa teritorije Crne Gore i Bosne, dok će za pouzeća iz ove dve zemlje isporuka biti naplaćivana prema cenama lokalne dostave.

Tokom Noći knjige na sajtu laguna.rs specijalna cena od 1800 dinara za isporuku DHL-om važiće i za sve porudžbine iz Hrvatske.

Pripremite spiskove na vreme i budite deo još jedne Noći knjige!

Čitanje je avantura koja nikada ne prestaje! Noć knjige od 7. do 9. juna

Promocije i naslovi koje ne smete propustiti u Noći knjige!

I ovoga puta Laguna predstavlja specijalno za Noć knjige brojne novitete domaće i svetske književnosti, ali smo za čitaoce pripremili dve velike promocije:

Prvog dana Noći knjige, u petak. 7. juna od 18 sati u Velikoj Sali SKC-a svoje nove knjige „Sinajski testament“ i „Serafim“ predstaviće Vanja Bulić i Dejan Stojiljković sa gostima.

U subotu 8. juna nam dolaze važni regionalni pisci, Ante Tomić i Marina Vujčić. Oni će u knjižari Delfi SKC od 18 sati predstaviti svoje nove knjige „Nada“ i „Sigurna kuća“.

Vanja Bulić će i u subotu 8. juna posetiti Laguninu knjižaru u TC BEO i od 17 sati se družiti sa čitaocima.

Hitovi Noći knjige!

„Sinajski testament“, Vanja Bulić

U Beogradu, ispred jevrejske sinagoge, ubijen je pravoslavni monah Arkadije. Novinar Novak Ivanović, i pored zabrane da o tome istražuje i piše, dolazi do saznanja da ubijeni monah ima trostruki identitet.

„Serafim“, Dejan Stojiljković

U knjizi „Serafim“ pratimo Nemanju Lukića od trenutka kada je u međuratnom Beogradu prihvatio novi identitet. Čitaoci će saznati kako je Nemanja prvi put sreo Mustafu Golubića i čime je tačno zadužio našeg nobelovca Ivu Andrića…

„Oganj i kelija“, Vladimir Kecmanović

Početkom XVII veka u Mrkonjićima ponad hercegovačkog Popova polja rađa se dečak koji će, kao paroh, monah, vladika i podvižnik, na sebe preuzeti nevolju pravoslavnog i ne samo pravoslavnog srpskog naroda.

„Utvare“, Branislav Janković

U završnom delu trilogije o Jevremu Utviću ovaj raspop i istražitelj kreće da otkrije ubicu svog najboljeg prijatelja Jusufa Bulatovića. Na tom putu, svojevrsnom hodočašću, on shvata da je to potraga za samim sobom.

„Nada“, Ante Tomić

Sirijski izbeglica – lep kao osmanski princ – ispadne iz broda i završi na obali ostrva poznatog po zaštitnici plodnosti Svetoj Margareti, a potom ga odvedu u zatvor (koji retko služi svojoj svrsi, a češće kao turistički smeštaj), gde će se zaljubiti u policajčevu ćerku…

„Sandro“, Elvedin Nezirović

Dobitnik nagrada „Stevan Sremac“ i „Predrag Matvejević“, u najnovijem romanu bavi se životom svog prijatelja iz detinjstva, u Mostaru, gradu u kojem je upravo počeo rat. Ovo je priča o vremenu zla u kojem je život pojedinca sveden na lično ime i o tome što se događa komplikovanim identitetima u važnim istorijskim događajima. „Sandro“ je, prema rečima autora, roman koji se tematski naslanja na njegove prethodne romane – „Boja zemlje“, „Ništa lakše od umiranja“ i „Ono o čemu se ne može govoriti“.

„Sani 1“, Taijo Macumoto

Nova manga serijal u izdanju Lagune koji ćete zavoleti. Realistično slikajući život unutar sirotišta, odnose između napuštene dece, njihove snove, nadanja, želje, strahove, Taijo Macumoto prikazuje čvrstu vezu koja postoji među njma a koje nisu svesni, rasvetljava osećanja svakog deteta i budi u nama iskreno saosećanje i želju da svakog od ovih malih junaka čvrsto zagrlimo.

„Odgovor“, Hana Adrović

Kroz autobiografsku priču autorka govori o problemu komentarisanja na mrežama, čija meta možemo biti svi mi. Njena priča je posvećena svim mladima koji koriste mreže i često nisu svesni koliko su komentari osetljivo područje komunikacije.

„Dosije Glumac“, Isidora Radonjić

Sjajan prvenac Isidore Radonjić postavlja goruća aktuelna pitanja o tome koliko smo se svi, pod uticajem medija i društvenih mreža, pretvorili u sudije. Gde je granica između istine i laži? Uvučenog u napetu priču o traganju za istinom, čitaoca će sve vreme proganjati dileme glavne junakinje: da li svojim ćutanjem nanosimo sebi štetu i da li svakog monstruma stigne zaslužena kazna.

„Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope“, Ijan Keršo

Autor pokušava da odgovori na pitanje u kojoj meri jedan vođa može da menja tok istorije, prikazujući nam sažeto živote i osnovne odlike vladavine Lenjina, Musolinija, Staljina, Hitlera, Čerčila, De Gola, Adenauera, Franka, Tita, Margaret Tačer, Gorbačova i Kola.

HITOVI MALE LAGUNE

„Potraga za zlatnom strelom“, Bojan Ljubenović

Junaka novog Ljubenovićevog romana upoznali smo u knjizi „Tajne dedinog kofera“. Prošle godine osnovac Ognjen je letnji raspust potpuno neočekivano proveo u Jabukovu, rodnom selu svog oca, gde je upoznao nove drugare i doživeo nezaboravne avanture. Ove zime veruje da će zimski raspust provesti u nekom popularnom skijalištu, ali ga porodični događaj ponovo dovodi u snežno Jabukovo, gde ga čekaju stari drugari i poneki nov. Sa njima Ognjen kreće u potragu za zlatnom strelom, simbolom hrabrosti i pobede, ali i zloslutne legende prepune opasnosti i izazova…

„Sara i spodobe iz dečje sobe“, Zoran Penevski

Neobičan roman o veseloj i maštovitoj devojčici, uz mnogo zasebnih pesmica i pričica. Kada se u Sarinu zgradu useli veštica, a u Sarin život mačak Žorž, samo će još spodobe da joj fale. Bez brige, stići će i spodobe… Ilustracije: Dušan Pavlić

„Sofija i bezvremeni dečak“, Muni Vičer

Kad Sofija Harvi, skromna učenica škole Memori, dobije pismo od neobične starice iz Bajberija, njen život će se promeniti. Sofija će morati da pomoću spitifore, čarobnog peščanog sata, otputuje u strme svetove i pronađe Alvina, bezvremenog dečaka.

I biblioteke učestvuju u Noći knjige!

Jubilarnoj tridesetoj Noći knjige priključile su se i brojne biblioteke. Čitaoci će moći da uživaju u posebnim pogodnostima – popustima ili programima specijalno kreiranim za taj dan.

Narodna biblioteka Srbije će od 7. do 9. juna davati popust od 30% na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige.

Biblioteka „Milutin Bojić“ u Beogradu 7. juna odobrava popust od 60% na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ 7. juna poklanja studentima koji se prvi jave 2 polugodišnje članarine.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini 7. i 8. juna odobrava popust od 40% na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Novom Sadu davaće 7. juna popust od 50% na godišnju članarinu, a biće izložena i top-lista najčitanijih Laguninih izdanja, kao i preporuke bibliotekara.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu 7. i 8. juna davaće popust od 50% na godišnju članarinu, besplatan upis za sve studente fakulteta u Srbiji u trajanju od godinu dana, a biće obeležena 145-godišnjica od osnivanja prve Čitaonice u Leskovcu.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora 7. juna, povodom manifestacije Noć knjige, organizovaće putopisno-dokumentarno predavanje „Dodaj svetu malo boje – Indija i Nepal sa Monikom“ u 20 sati, kao i izložbu knjiga putopisa objavljenih u IP Laguni.

Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu 7. juna vršiće besplatno učlanjenje na 6 meseci za decu i odrasle.

U Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu 7. i 8. juna biće obezbeđen popust od 50% na godišnju članarinu za nove korisnike.

Biblioteka grada Beograda odobriće 7. i 8. juna 50% popusta na godišnju članarinu u celom sistemu gradskih biblioteka.

Drugi izdavači u Noći knjige

Manifestaciji Noć knjige se pridružilo i više od stotinu trideset drugih izdavača čija će izdanja biti snižena 20%:

Admiral books, Agape knjiga, Agencija Eho, Agnosta, Agora, AIDT Pikom, Akia Mali Princ, Alan Ford, Albion books, Algoritam, Amos – Olivera Balašević, Arete, Arhipelag, Aruna, As Sovex – Fedon, Balbelo, Bedem, Begen comerc, Biblioner, Biblos, Bit, Blum izdavaštvo, Book doo, Bulevar, Catena mundi, Centar za edukaciju „Ana Petrović“, Clio, Čarobna knjiga, D. R. Gilbert, Darkwood, Darma books, Data Status, Dereta, Dexy Co., Dosije Studio, Draganić, Draslar, Društvo za afirmaciju kulture Presing, NTC Edu, Ethos, Feng Šui institut, Feniks Libris, Fineks, Finesa, Fondacija Grupa Sever, Futura publikacije, Ganeša klub, Geopoetika, Globos Aleksandrija, Gutenbergova galaksija, Happy print, Helix, Hera Edu, Hipatija, Hoplit, IGP Prometej, Dedić, Filip Višnjić, Prometej Novi Sad, Sezam Book, Štrik, Imperativ, Informatika a.d., ITV Centar plus, Jasen BGD, Jež izdavaštvo, JRJ, Kalipso knjiga, Kamelia izdavaštvo, Karpos, Karupović, Klett, Klub Plus, Ključ Izdavaštvo, Književna opština Vršac, Komiko, Kompjuter biblioteka, Komshe, Kontrast, Kosmos, Kreativni centar, Lento, Leo Commerce, Logos, Lom, Magic map, Magnus TMC, Makart (Booka, Ave Serbia, Makart, Paladin, Algoritam media, Čekić, VBZ, Beobook), Mascom, Menart, Miba Books, Mladinska knjiga, Most art Jugoslavija, Narodno delo, Naučna KMD, Neven, Nikasso – NM, NNK Internacional, Novoli, Odiseja, Orfelin izdavaštvo, Otvorena knjiga, Paideia, Partenon, Partizanska knjiga, Pčelica, Poeta – udruženje pisaca, Preduzeće „Preporod“, Propolis Books, Psihopolis, Publik praktikum, Racio, Rende, Romanov knjiga, Samizdat, Samo korak, Srpska reč, Studio Bečkerek, Sumatra, SZR 3D+, Štampar Makarije, Talija, Tanesi, Udruženje „Duhovni lug“, Udruženje Logopraktika, Udruženje SKD „Slovensko slovo“, Ukronija, Urban Art, Urban Reads, Valera, Vukotić Media, Vulkan, Zadužbina Vladete Jerotića, Zavet.