Grad u Nemačkoj menja ime zbog koncerta Taylor Swift!
Taylor Swift manija obuhvatila je ceo svet – definitivno ne postoji osoba koja nije makar čula za ogromnu svetsku turneju ove pevačice koja će ostaviti neizbrisiv trag u istoriji muzike. Obzirom na to da Tay uskoro stiže u Nemačku kako bi održala još nastupa u sklopu “Eras” turneje, jedan od gradova u kojima će se koncert održati će privremeno promeniti ime upravo u čast mlade pevačice!

Kako najsvežije informacije kažu, gradonačelnica grada Gelsenkirchen (Gelzenkirhena) u zapadnoj Nemačkoj, Karin Welge, odobrila je da se grad privremeno preimenuje u “Swiftkirchen” uoči koncerata pevačice koji predstoje. Ovu inicijativu zapravo je započeo fan – Aleshanee Westhoff – koji je pokrenuo peticiju i pisao gradonačelnici sa predlogom promene imena.

“Kao gradonačelnica veoma sam srećna što će trenutno najuspešnija pevačica na svetu, Taylor Swift, nastupiti 3 puta u Gelsenkirchen-u. Naš grad će zbog toga dobiti pažnju na međunarodnoj razini” – ističe Karin Welge. Zajedno sa promenom imena, u grad dolaze i druge promene inspirisane Taylor, poput “Taylor Swift tramvaja” kao i velike žurke koja će se održati u gradu pod nazivom “Taylor Town”.

 

 

 

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram