Vreli julski dani nas baš muče i zato je sajajn način da ih preguramo čitanje knjiga, te vam predstavljamo roman koja nam dolazi iz pera Endija Grifitsa „Kućica na drvetu od 104 sprata” koji je objavila izdavačka kuća Propolis Books. I već znate kada pričamo o njihovim izdanjima, uvek nekoga od vas obradujemo knjigom, pa će tako biti i ovog puta.

Propolis Books i Superteen vam predstavljaju i poklanjaju knjigu „Kućica na drvetu od 104 sprata”

Vicolovka 2000 – najnoviji proizvod na tržištu

Endi i Teri žive u kućici na drvetu od 104 sprata. Nekada je to bila Kućica na drvetu od 91 sprata, ali su shvatili da joj još uvek nedostaje nekoliko stvari. Ima beskrajno stepenište (kao, stvarno beskonačno), sobu za duboko razmišljanje, moćnu tvrđavu ojačanu ekstrajakim ojačanjem za tvrđave i mašinu za pravljenje novca, koja takođe pravi i med. Tu je i Mont Everest. Na najvišem vrhu planine živi glistohvatač, ooogromna ptica koja će pomisliti da su Teri, Endi i Džil hteli da joj povrede ptiće. Srećom, Džil govori glistohvatački jezik. Saznali su da u prodaji postoji Vicolovka 2000 i rešili su da mora biti njihova. Jer, ona sama piše viceve i tako njih dvojica mogu olovci da ostave pisanje knjige, a oni da uživaju na 104 sprata zabave. I da imaju vremena da reše Endijevu strašnu zubobolju, zbog koje nije sposoban da piše knjige.

Neke od pitalica koje je Vicolovka 2000 ispisala sama:

P: Šta žirafe imaju što nema nijedna druga životinja?

O: Bebe-žirafe.

P: Zašto kiša pada?

O: Zato što nema merdevine da siđe.

P: Zašto flamingo drži jednu nogu podignutu?

O: Zato što bi pao kad bi podigao i drugu.

P: Šta ima četiri noge i oglašava se s ’uuum’?

O: Krava koja hoda unazad.

P: Šta krava daje posle zemljotresa?

O: Milkšejk.

Sve što im je potrebno da ova olovka (koja košta basnoslovno) bude njihova jeste nešto novca koje će napraviti njihova mašina za pravljenje novca (i meda). Plan je delovao ostvariv i lak. Ali, idući iz prodavnice u prodavnicu, olovka postaje sve skuplja. I način da je se domognu sve zamršeniji.

Šta bi moglo poći po zlu?

Čitajući ovu dečju knjigu čitaoci će:

  • smejati se na svakoj stranici pitalicama;
  • shvatiti da im za kreativnost ne treba pomagalo.
  • Poželeti da napišu knjigu viceva.

Najnovija avantura, čiji je prvi deo nagrađen u Australiji nagradom Dečja knjiga godine 2016. Više od sedam miliona kopija prodatih širom sveta.

Rekli su o knjizi:

„Apsurd je prava radost u knjigama o kućici na drvetu Endija Grifitsa i Terija Dentona.”

Common Sense Media

„Anarhični apsurd u svom najboljem izdanju… Dentonov skoro-pa- crtani-film hvata svaki preokret u urnebesnim detaljima.”

Publishers Weekly, recenzija sa zvezdicom

„Čudesni humor skrojen je za čitaoce koji oklevaju da uzmu knjigu u ruke… Poslastica za sve.”

Booklist

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom ProPolis Books poklanjamo sjajan roman „Kućica na drvetu od 104 sprata“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Koji jezik govori Džil?“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 10. jula do 21,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.