Taylor Swift Eras Tour koncerti u Beču su otkazani zbog potvrde vladinih zvaničnika o planiranom terorističkom napadu. Uz potvrdu vladinih zvaničnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, Barracuda Music koji je ogranizator koncerata nije imao drugog izbora nego da otkaže tri zakazana nastupa radi sigurnosti svih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barracuda Music (@barracuda.music)


Na Instagram nalogu organizatora piše da će novac za sve karte biti automatski vraćene u narednih 10 radnih dana da za više informacija zaintestesovani posete https://www.oeticket.com/help/updates/

A na sajtu https://bnonews.com prethodno je objavljena vest da je svoje ljudi uhapšeno jer su planirali napade tokom konceta, a mi vam prenosimo šta je tačno pisalo u tekstu.

Dve osobe su uhapšeneu u vezi s zaverom za napad na predstojeće koncerte Taylor Swift u Austriji, potvrdili su zvaničnici u sredu, što je dovelo do pojačanih mera bezbednosti. Trojica osumnjičenih su još na slobodi. Istraga je započela nakon što je obaveštajna jedinica austrijske vojske dobila dojavu od strane vojne službe. Ova informacija je prosleđena organima za sprovođenje zakona, što je dovelo do grupe pristalica ISIS-a koji su se pripremali za napad.

Prvoosumnjičeni, 19-godišnji mladić, uhapšen je u malom gradu Ternitz u Donjoj Austriji. Rečeno je da je „radikaliziran na internetu“ i da se zakleo na vernost ISIS-u. U njegovoj kući pronađene su hemijske supstance. Drugi osumnjičeni je uhapšen u Beču, prema Franzu Rufu, iz Generalnog direktorata za javnu bezbednost.

List Kurier, pozivajući se na policijske izvore, navodi da drugi osumnjičeni ima 17 godina.

Policija je saopštila da su se njih dvoje spremli da izvrše napad na velikom događaju, pri čemu se detaljno proučavali predstojeće koncerte Taylor Swift. Swift je trebao održati tri koncerta u Beču kasnije ove sedmice, a za svaki događaj je prodato više od 65.000 karata. Izvan stadiona se očekuje još na hiljade fanova. Tri druga osumnjičena su i dalje na slobodi, navodi list Kurier.

Zvaničnici su rekli da je akutna pretnja koncertima Taylor Swift „svedena na minimum“, ali „apstraktna pretnja“ i dalje postoji. Kao rezultat toga, biće pojačano prisustvo policije na mestu događaja uz pomoć jedinice taktičke policije Cobra.

„Biće pojačane kontrole pristupa i ulaska i pojačan policijski nadzor na koncertima“, navodi se u saopštenju bečke policije.

“Ovo može dovesti do kašnjenja u dolasku. Molimo dođite na vreme.”