Andrea Bocelli i Karol G u novoj verziji jedne od njemu najvažnijih pesama – „Vivo Por Ella“

Svetski poznat italijanski tenor Andrea Bocelli predstavlja novu verziju dueta „Vivo por Ella“, sa petostrukom dobitnicom nagrada Latin Grammy i Grammy, KAROL G. Nova verzija jedne od najpoznatijih Bocellijevih pesama „Vivo per lei“ (na španskom „Vivo por Ella“), donosi savremenu i svežu interpretaciju ovog klasika. Pesma ujedno najavljuje Bocellijev album „Duets“ kojim će krajem oktobra obeležiti tridesetogodišnjicu njegove impresivne karijere.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Kada je inicijalno objavljena 1995. godine na albumu „Bocelli“, „Vivo per lei“ je obeležila veliku prekretnicu u pevačevoj karijeri. Postigla je ogroman uspeh zauzevši vrhove top lista u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Belgiji i Panami i tako postala jedna od njegovih najslušanijih pesama. Španska verzija „Vivo por ella“ , koju je originalno otpevao sa Martom Sánchez, takođe je postala veliki hit.

Danas, ova voljena pesma dobija novi život u saradnji sa kolumbijskom superzvezdom KAROL G – jednom od najslušanijih latino umetnica na Spotify-ju, koja je nedavno ušla u istoriju kao žena sa najvećom zaradom latino turneja zahvaljujući svetskoj turneji „Mañana Será Bonito“.

„Ova pesma ima posebno mesto u mom srcu i čast mi je da je ponovo osmislim sa jednom od najtalentovanijih i najuzbudljivijh novih umetnica na svetu. Njen predivan glas spaja vanvremensko slavlje ljubavi i muzike, koje će privući nove obožavatelje i odjeknuti među generacijama“ izjavio je Bocelli, na šta je KAROL G dodala Još u tinejdžerskim danima sam se povezala sa Bocellijevom muzikom, snagom njegovog glasa i njegovim jedinstvenim načinom stvaranja. Pevati ’Vivo por Ella’ je velika čast, to je pesma koju sam oduvek volela i kada su me pozvali da je izvedem, osećala sam se kao da sam se vratila kući. To je pesma koju zaista osećam duboko u sebi i verujem da će ostati kao posebna tačka u mojoj karijeri“.

Obeležavajući 30 godina karijere, Bocellijev nadolazeći album „Duets“ okuplja mnoge od njegovih najdražih saradnika, ujedno predstavljajući i potpuno nove pesme. Ovu zbirku čine 32 pesme, uključujući i duete u kojima su učestvovali Ed Sheeran, Celine Dion, Sarah Brightman, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Giorgia i Luciano Pavarotti, ali i nove saradnje sa imenima kao što su Shania Twain, Chris Stapleton, Gwen Stefani, Marc Anthony, Sophia Carson, Lauren Daigle, Eliya, Matteo Bocelli i Hans Zimmer.

Raznovrsnost ovih saradnji svedoči ne samo o njegovom izvanrednom glasu, već i o trajnom uticaju i umetničkoj veličini. Sa gotovo 90 miliona prodatih ploča i preko 14 milijardi streamova, Andrea Bocelli je jedan od najuspešnijih klasičnih umetnika svih vremena.

Izdanje „Vivo por Ella“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/AndreaBocelliKarolGVivoPorElla

Foto: universalmusic.rs