Projekat veštica iz Blera (The Blair Witch Project, 1999) najbolji je horor svih vremena, barem prema listi najboljih horora koju je Unilad objavio ususret Noći veštica.

Svake godine oko Noći veštica društvenim mrežama kruže razne liste najboljih horora. Prošle nedelje Rolling Stone je objavio svoju listu najboljih 65 horora iz 21. veka, a na prvom mestu našao se Get Out Jordana Peelea iz 2017. godine.

Unilad je pre nekoliko dana kompletirao svoj popis 50 najboljih horora svih vremena, a top 10 možete videti ispod, dok čitavu listu možete pogledati ovde.

10. Get Out (2017)

9. Alien (Osmi putnik, 1779)

8. Carrie (1976)

7. Vrisak (Scream, 1996)

6. Egzorcist (The Exorcist, 1973)

5. The Fly (Muva, 1986)

4. Hereditary (Nasleđeno zlo, 2018)

3.The Texas Chainsaw Massacre (Teksaški masakr motornom testerom, 1974)

2. The Shining (Isijavanje, 1980)

Stanley Kubrick definisao je mnoge žanrove kojima se bavio, od SF-a s Odisejom do filmova (anti)ratne tematike kao što su Full Metal Jacket i Paths of Glory. Veliku ostavštinu predao je i ljubiteljima horora adaptacijom Kingovog romana u kojoj je briljirao Jack Nicholson. Pre nekoliko godina izašao je i nastavak, ali malo ko je i očekivao da bi mogao nadmašiti original.

1.The Blair Witch Project (Projekat veštica iz Blera, 1999)

Film koji je sa skromnim budžetom u žanr horora uspeo da unese svojevrsnu revoluciju našao se na prvom mestu Uniladove liste.

Temeljen na navodnoj istinitoj priči trojice studenata koji su nestali nakon što su se uputili u šumu u Marylandu kako bi istražili lokalnu legendu o veštici, iza kojih su ostale samo snimke, brojne gledataoce uverio je da se radi o istinitoj legendi. Film je dobio brojne pohvale za autentičnost te ga zbog toga mnogi i dalje svrstavaju u najstrašnije filmove svih vremena.

Da li ste vi gledali horor Projekat veštica iz Blera i mislite li da je stvarno najbolji horor film svih vremena.