Sa početkom nove školske godine na platnima domaćih bioskopa uslediće zabavna i topla sinhronizovana priča „Velika avantura mačke Ru“ (A Cat’s Life) o privrženosti između jedne devojčice i jedne mačke.

Snimljeno prema motivima romana francuskog pisca Morisa Ženevoa (Maurice Genevoix) sinhronizovani igrani film „Velika avantura mačke Ru“ naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 7. septembra.

Priča o prijateljstvu devojčice i mačke nastala je pre skoro jednog veka, a francuski autori na čelu sa rediteljem Gijomom Mejdačevskim („Ailovo putovanj“) ističu da su film prilagodili savremenim generacijama.

Ru je živahno i radoznalo mače koje otkriva život na krovovima Pariza. Sudbina mu se menja kada ga desetogodišnja devojčica Klemans usvoji i odvede u svoju kuću, u srce planine. Tada počinje neverovatna avantura za oboje. Novi prijatelji odrastaju zajedo živeći divnu priču koja će ih ujedno i zauvek promeniti. 

Kao kućni ljubimac mnogih porodičnih domova, a u Francuskoj kako kažu autori ljubimac 21. veka, u filmu publika može da doživi i onu stranu koju u noveli Moris Ženevoa navodi kao „pristanak mačke“ i mačije „ako želim.“  

„Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi,“ zaključuje reditelj Mejdačevski.