Sajsi MC danas je objavila svoj najnoviji album “Mater” koji je dostupan na svim muzičkim servisima. Album predstavlja fuziju više žanrova iako preovladava rep, a nosi naziv “Mater”, po jednoj numeri sa albuma. Nakon sada već uspešnog najavnog singla “Fux Deluxe” album sadrži još čak 12 novih pesama koje se bave različitim temama uz britke tekstove, što je i karakteristično za Sajsi MC. Pored spota za vodeći singl Fux Deluxe, ona je danas objavila još jedan spot za pesmu “Fashion 4 life” koja i otvara album.

Gledaj Fashion 4 life video spot: https://www.youtube.com/watch?v=2CQQaiW2MoI

Album je nastao u saradnji sa producentom Andrijom Gavrilovićem koji se krije iza alijasa A.N.D.R. uz dodatak jedne pesme producenta Thicc Boi, pa tako Sajsi možemo čuti po prvim put u nekim žanrovima, kao što je akternativni rok ili dens pop, ali tu su i pesme poput “Stare fuxe” ili “Pe i Ku” koje zvuče kao Sajsi MC koju je publika zavolela tokom prethodne 2 decenije.  Na albumu Sajsi MC je ugostila nekoliko izvođača, tu je reperka nove generacije Mlada Beba, ove godine i na njenom albumu, pesma sa riječkim rep duo Krankšvester, a tu je i mladi umetnik i internet senzacija, Filarri.

Slušaj album na svim striming servisima: https://kontrarights.lnk.to/Mater

Sajsi ističe da je rad na ovom albumu i proces pravljena pesama potpuno drugi nivo za nju i da će publika to sigurno primetiti. “Ovo je moj šesti album i prvi put ovoliko pevam, ogromna novina za mene. Mater predstavlja novinu za mene u mnogo pravaca i značenja”, dodala je Sajsi MC.

Uskoro se očekuju i najave za nadolazeće nastupe, ali kako Sajsi MC sama ističe, i još iznenađenja pod šeširom albuma Mater. Sajsi MC na sceni je od 2002. Godine, a pored solo karijere koju danas poznajemo, nastupala je i sa istoimenim bendom, sa kojim je objavila jedan studijski album, a tokom solo karijere objavila je dosta singlova, nekoliko EP i zdanja i 5 solo albuma do sada.

Tracklist albuma:

  1. Fashion 4 life
  2. Mater feat. Krankšvester
  3. Occupado
  4. Laka laka feat. Mlada Beba
  5. Upalah
  6. Mississippi
  7. Spavam sa lutkama
  8. Punjač u kolima
  9. Fux Deluxe
  10. Zato što sam lep feat. Filarri
  11. Stare Fuxe
  12. Pe i Ku (nova mlada mafija)
  13. Sublingvalno