Farmaceutsko-fizioterapeutska škola u Beogradu dobila je moderan i savremeno opremljen prostor za praktičnu nastavu, koji će doprineti efikasnijem sticanju praktičnog znanja učenika ove škole.

„Uz podršku kompanije Eucerin Srbija postojeći kozmetički salon u kome se izvodi praktična nastava je renoviran, opremljen adekvatnim nameštajem i savremenom opremom poput vakozona, aparata za elektroforezu, termo maski, sterilizatora, lupa… Zahvaljujući ovim unapređenjima, naši učenici će imati priliku da usvoje još više znanja i veština, a uslovi u kojima se nastava odvija motivisaće ih da se još više posvete svom obrazovanju,“ izjavila je Biljana Vasić, direktorka Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, na skupu povodom obnove prostora. Vasić je dodala da se praktična nastava u ovom prostoru do sada izvodila u istim uslovima još od 2003. godine.

Unapređivanjem uslova obrazovanja do bolje nege kože

Direktorka je takođe istakla da saradnja sa kompanijom Eucerin Srbija traje već više od 10 godina. „Zahvalni smo im što su prepoznali našu posvećenost i želju da naši učenici budu u toku sa najnovijim trendovima u farmaciji i dermokozmetici, kao i da u školi dobiju što više teorijskog ali i praktičnog iskustva,“ zaključila je Vasić.

Biljana Vukićević, direktorka Eucerin Srbija, osvrnula se na dugogodišnju saradnju: „Kompanija Beiersdorf, u okviru koje posluje Eucerin Srbija, ima tradiciju dugu 120 godina, tokom koje je postala lider u inovacijama na polju nege i zaštite kože. Naša saradnja sa Farmaceutsko-fizioterapeutskom školom počela je s ciljem unapređenja znanja učenika, kroz edukativna predavanja koja naši stručnjaci drže četiri puta godišnje o najnovijim dostignućima u nauci o nezi kože i dermokozmetici. Renoviranje i opremanje prostora za praktičnu nastavu predstavlja logičan nastavak te saradnje. Ovog puta, želeli smo da doprinesemo i poboljšanju uslova za sticanje praktičnih veština, verujući da će to dodatno osnažiti učenike da budu konkurentni na tržištu rada i uspešni u daljem školovanju.“

Unapređivanjem uslova obrazovanja do bolje nege kože

U okviru područja zdravstva i socijalne zaštita, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola u Beogradu obrazuje farmaceutske, fizioterapeutske i kozmetičke tehničare sa inovinarim planovima i programima u trajanju od 4 godine, kao i obrazovni profil maser u trajanju od 3 godine. „Verujem da svojim radom doprinosimo podizanju standarda usluga u ovim oblastima, a saradnja sa partnerima poput Eucerin Srbija, koji imaju iste ciljeve kao i naša škola, krucijalno doprinosi da u ovoj oblasti stvaramo kvalifikovani kadar koji će biti u mogućnosti da na našem tržištu pruži vrhunske usluge,“ zaključila je direktorka škole, Biljana Vasić.

Foto: Din Demirović/Eucerin Srbija