Tokom jučerašnjeg dana Taylor Swift je najavila da će tokom 2020. krenuti na  turneju Lover Fest, a u okviru nje će nastupiti i širom Evrope na festivalima, što ranije nije bio slučaj.

Naime tokom prethodnih turneja Tay je imala kratke izlete po evropskim metropolama, a nikada nije postojao deo turneje koji je nosio ime evropska truneja. Zato je ova vest obradovala sve, a činjenica da će Taylor u sklopu turneje Lover Fest nastupati na festivalima širom Evrope odmah je navela sve, pa i ekipu Super tenna,  da pomisle i na Exit.

Taylor je dakle juče na svom profilu objavila datume letnje turneje, a u komentaru je napisala, “Za mene je album ‘Lover’ o otvorenim poljima, zalascima sunca i letu. Želim da slavim ovaj album i da pevam sa vama na način koji se čini pravim za muziku. Želim da idem na mesta gde nisam bila, i da pevam na festivalima… a tamo gde nismo imali festivale, napravili smo ih. Predstavljavam vam Lover Fest East i West. Uskoro više detalja i dodatnih datuma!


Turneju u Evropi započinje nastupom 20. juna u Belgiji, potom slede festivalski nastupi u Nemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Francuskoj i Portugalu, 9. jula. Potom sledi pauza i nastupi na američkom tlu, ali tek od 18. jula.

I da svi smo sabrali sve i shvatili da se Taylor idealno uklapa sa Exit festivalom koji će se održati baš u tom period od 9. do 12. jula. Dobra strana ove priče je što u to vreme u ovom delu sveta nema drugih festival, te je EXIT zapravo savršen festival da Swiftiji sa Balkana, ali i cele Evrope, pa i sveta čuju i vide svog idola.

Naši prijatelji sa Famoze su već pričali sa ekipom iz Exita koja je rekla da je i njima Taylor Swift interesantna, ali da proces dovođenja jedne takve megazvezde kao što je Tay zahteva mnogo toga, a pre svega poveći honorar. Uskoro ćemo saznati i prva imena muzičara koji će sledeće godine nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svi mi znamo da će Exit dati sve od sebe da dovede što zvučnija imena u Novi Sad.