Kao i prvi film, i „Descendants 2” se završio rečenicom: „Niste valjda mislili da je ovo sve, zar ne?”

I, naravno, ovo nije bio kraj priče jer je Disney Channel zvanično potvrdio da se snima „Descendants 3”, nastavak Diznijevog filma o poznatim negativcima- Maleficent, the Evil Queen, Jafar i Cruella de Vil.

Prvi deo je bio potpuna senzacija i doživeo je neverovatan uspeh, sa preko 9 miliona gledala šriom SAD u prvoj noći prikazivanja. Taj broj se kasnije povećao na neverovatan 21 milion gledalaca. Takođe je bio jako popularan i u Ujedinjenom Kraljevstvu sa oko 1.3 miliona gledalaca od svoje premijere 20. oktobra 2017, pa do kraja novembra iste godine.

A sada, dok čekamo nastavak ovog neverovatnog filma, evo nekoliko činjenica koje biste trebali da znate:

Datum izlaženja

Nije tačno utvrđen datum izlaženja, ali Disney je potvrdio da će to biti na leto 2019.

Možemo da pretpostavimo u odnosu na ostale filmove da će film verovatno izaći u julu, obzirom na „Descendants 1” koji je izašao 31. jula 2015. i „Descendants 2” koji je izašao 21. jula.

Glumci

Sva prethodna ekipa iz prethodnih filmova se vraća, što znači da će tu biti Dove Cameron (koja igra Mal, ćerku Maleficent), Cameron Boyce (igra Carlosa de Vila, sina Cruelle), Sofia Carson (kao Evie, ćerka the Evil Queen), Booboo Stewart (igra Jaya, Jafarovog sina) i Mitchell Hope (kao Ben, sin Belle i zveri). Oko njih se priča vrti u sva tri filma.

Potvrđeno je da će u trećem delu igrati i China Anne McClain, kao Uma, Ursulina ćerka, dok će se Brenna D’Amico vratiti kao Jane, ćerka Dobre Vile.

Ostali likovi koji će se vratiti su Thomas Doherty, kao Harry Hook (sin Captain Hooka), Sarah Jeffery kao princeza Audrey (ćerka princeze Aurore i princa Filipa), zatim Jedidiah Goodacre kao Chad Charming (sin Pepeljuge i princa), Zachary Gibson kao Doug (sin patuljka) i Anna Cathart kao Dizzy (Drizelina ćerka)

Novi likovi su takođe otkriveni, a među njima su Jamal Sims koji igra zloću iz Princess and the Frog, Dr Facilier, zatim Jadah Marie koja igra njegovu ćerku Celiu, onda glumac iz „American Horror Story”, Cheyenne Jackson, koji igra Hada, zloću iz Herkula. Christian Convery i Luke Roessler će igrati Squeakyja i Squirmyja, sinove Mr Smeea iz Petra Pana.

Biće sigurno još novih likova, na primer, najavljeno je da će se pojaviti otac od Mal. Ko zna, možda ćemo opet videti roditelje svih likova u novom filmu.

Radnja

Nakon neverovatne bitke između Mal i Ume kojom se završio film Descendants 2, Mal se ujedinila sa Ben, a Uma je otplivala. Mal je svoju knjigu čini dala Dobroj Vili i Dizzy.

Nemamo ništa zvanično objavljeno što se tiče radnje u „Descendants 3”, jedino što znamo je da će se Mal ponovo ujediniti sa svojim ocem, što smo videli iz tizera. Dok čekamo novi film, Disney je objavio kratak film pod imenom „Under the Sea: A Descendants Short Story”. Ovde glume Mal, Uma, Harry Hook, Gil i Dizzy Tremaine i radnja se vrti oko bitke na moru između Mal i Ume, a sve je praćeno pesmom Kelly Clarkson „Stronger”.

Međutim, rečeno je da ova bitka nije stvarna, ali da Mal oseća da se zlo približava i tada čujemo Umin glas iz ogrlice koji kaže da će Mal biti u opasnosti, što nam otkriva još neke detalje iz „Descendants 3”.

Dove Cameron nije želela da otkriva mnogo o samom filmu, jedino zanimljivo što je otkrila je da ovo ne mora biti kraj ovih filmova.

Kenny Ortega se vraća kao producent, takođe, i kaže da je razmišljao o tome koje bi likove mogao da vrati u trećem filmu.

Trejler

Prvi trejler za „Descendants 2” je stigao tek u aprilu 2017, samo tri meseca pre premijere pravog filma, tako da očekujemo da će isto biti i za treći film.

Očekujemo da će još detalja uskoro biti izneto o samom filmu, a nadamo se i novoj pesmi koja će doći uz film, kao što je „Ways to Be Wicked” izašla zajedno sa trejlerom.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: Disney Channel/Bob D’Amico/Craig Sjodin/David Bukach © 2016 Disney Enterprises, Inc. All rights reserved.