Imamo nekoliko predstavnika Evrovizije 2019. za koje znamo, a jedan od njih je i Crna Gora. Na Monteviziji su izabrali prelepu kompoziciju grupe D-Moll koja se zove „Heaven”.

D-Moll je grupa koja se sastoji od šest članova: Tamara Vujačić, Mirela Ljumić, Željko Vukčević, Ivana Obradović, Emel Franca i Rizo Feratović. Oni su potpuno nova grupa, koja se skoro pojavila na sceni, pa prema tome, imamo jako malo informacija o njima.

Bili su na vrhu liste kako glasova sudija, tako i televizijskih glasova, imajući 62% ukupnih glasova. Protiv njih su se borili Ivana Popović – Martinović sa pesmom „Nevinost”, koja je dobila 38% glasova i završila na drugom mestu u superfinalu.

Treće i četvrto mesto su zauzeli Andrea Demirović sa pesmom „Ja sam ti san” i Nina Petković sa „Uzmi ili ostavi”. Peto mesto je pripalo Monika Knezović sa pesmom „Nepogrješivo”.

Pobednička grupa je jedina pevala na engleskom, ali u originalu je otpevana pod nazivom „Ti”. Da li je njihovoj pobedi doprineo jezik na kom su pevali ili možda nastup?

Pesmu „Heaven” napisali su Dejan Božović i Adia Eminić, ali bilo je glasina da će pesma biti promenjena. Razlog je bio taj što većina ljudi nije verovala da je pesma dovoljno dobra za Evroviziju. Da li će ova pesma dovesti Crnu Goru do finala?

Do sada se nisu dobro pokazali na Evroviziji, sa najboljim plasmanom 2014. i 2015. sa Sergejom Ćetkovićem koji je otpevao „Moj svijet” i Knezom koji je pevao „Adio”.

Nadamo se da će ove godine Crna Gora dobro proći!

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: RTCG promo