Sony Pictures Television najavio je da će se druga sezona hvaljene serije „Odsustvo”, snimane u Sofiji, vratiti na AXN Adriu u četvrtak, 25. aprila.

Serija „Odsustvo” sa Stanom Katić („Castle”) u glavnoj ulozi, koncentrisana je na FBI-jevu agentkinju Emily Byrne, (Katić) koja je dok je lovila najzloglasnijeg bostonskog serijskog ubicu, nestala bez traga i bila proglašena mrtvom. Šest godina kasnije, Emily je nađena u kolibi u šumi, jedva živa i bez sećanja na godine nestanka. Vrativši se kući, saznaje da se njen suprug, specijalni agent Nick Durand, ponovo oženio i da njenog sina odgaja druga žena, a uskoro i biva uključena u novu seriju ubistava.

U drugoj sezoni, nakon pronalaska i ubistva njenog otmičara, Emily se muči sa definisanjem svoje nove uloge majke i preživljavanjem šest godina fizičke i psihičke torture. Čak i nakon što je ponovo izgradila odnos sa sinom Flynnom, Emily ne može da se reši mračne prošlosti. Bostonskog detektiva Tommyja Gibbsa označava kao metu u tajnoj istrazi o svojoj misterioznoj istoriji. Kad slučaj postane smrtno opasan, Emily će sve staviti na kocku, kako bi otkrila istinu i zaštitila svoju porodicu.

Seriju „Odsustvo”, naručenu za međunarodne kanale Sony Pictures Televisiona, producirala je Masha Productions. Serija se emituje na Sonyjevim kanalima i platformama, odabranih teritorija unutar Rusije, Evrope i Latinske Amerike. Izvršni producent i režiser je Oded Ruskin („False Flag,” „Beauty and the Baker”), zajedno s producentima Stanom Katić, Mattom Cirulnickom, Julie Glucksman i Mariom Feldman („False Flag,” „Homeland”). Režiju takođe potpisuju Adam Sanderson i Kasia Adamik. Tvorci serije su Gaia Violo i Matt Cirulnick, a ista je bazirana na pilot scenariju koji je napisala Gaia Violo.

Uz Stanu Katić i Patricka Heusingera, spisak globalno poznatih glumaca uključuje i Caru Theobold („Downton Abbey”), Neila Jacksona („Sleepy Hollow”, „Upstairs Downstairs”), Angela Bonannia („False Flag”) i Paula Freemana („The Dogs of War”). Ekipi se u drugoj sezoni priključuju Matthew Le Nevez (“The Widow”) i Natasha Little („The Night Manager”). Le Nevez igra ulogu Cala Isaaca, bivšeg člana Navy SEALS-a koji je uvek razborito optimističan, dok Natasha Little glumi Julianne Gunnarsen, FBI-jevu agentkinju dovedenu u bostonski ofis, kako bi pomogla da se uhvate počinitelji smrtonosnog terorističkog napada.

Foto: Sony Pictures Television/AXN press