Pripadnice lepšeg pola neprestano ponavljaju jedne te iste beauty greške.

Od grickanja noktiju do odlaska na spavanje sa kompletnom šminkom, postoji ceo spisak tipičnih beauty grešaka na koje je potrebno stalno podsećati žene i devojke da ih izbace iz navike. Ali postoji jedna velika greška koju najviše žena radi i koja ima ogroman uticaj na lepotu. Pitaš se koja je to sad greška… Ona se ne tiče šminke i drugih kozmetičkih preparata, već je isključivo reč o količni vode koja se popije tokom dana. .

Uprkos stalnim upozorenjima, mnoge i dalje tokom dana ne piju ni približno dovoljno vode koliko je preporučeno, a to je najmanje dve litre. Osim što to može narušiti zdravlje, nedostatak vode u organizmu ubrzava starenje kože i pojavu prvih bora te može dovesti i niz drugih kožnih problema, uključujući i nezdravu, sivkastu boju tena. Kako ne bi dodvela sebe u problem te prirode, predlažemo nekoliko načina kako da se tokom dana podsetiš da je potrebno popiti času vode.

Pomoć aplikacije
Koliko je ovaj problem zastupljen, dokazuje i niz mobilnih aplikacija koje podsećaju da se pije voda. Instaliraj jednu i pokušaj se držati svakodnevne preporučene količine.

Uvek sa sobom nosi flašicu vode
Pokušaj razviti naviku da pri svakom izlasku iz kuće u torbu ili ranac ubaciš flašicu vode. Ona od pola litre sigurno stane u svaku torbu koju nosiš tokom dana. Kada si okružena vodom, sigurno ćeš je češće piti.

Učini vodu zanimljivijom
Mnogi ljudi ne piju vodu jer umesto toga radije piju neki sok ili smoothie. Ali voda je nužna za zdravlje i lepotu, a ako ti je je obična predosadna, dodaj u nju nekoliko kriški krastavca, malo đumbira, listić nane,bobičasto voće, ili bilo što što će vam je učiniti privlačnijom, odnosno ukusnijom.

Image by rawpixel on Pixabay