Mlada pop zvedza, Dua Lipa, je dobitnica BRIT nagrade za najbolji singl. U intervjuu koji je dala povodom primanja ovog priznanja, Lipa se dotakla teme o poteškoćama koje je imala dok je pokušavala da se kao žensko probije u muzičkoj industriji.

„Kao žena, morala sam da radim više i bolje da bih bila priznata. To je naprosto jedna od onih stvari kada si ženski izvođač – potrebno je malo više vremena da te ljudi čuju. Međutim, ja se nikada nisam bojala da izrazim svoje stavove i mišljenja. Pogotovo ne sada kada imam veliki broj fanova iza sebe, kojima je takođe potrebno da ih neko čuje.”

„Kada sam počinjala bilo je veoma teško napuniti svirku. Niko nije želeo da dođe. Moj menadžer je počeo da nudi ljude pićem da bi došli da me čuju. Sa druge strane, ja nisam ni očekivala da će iko doći pa mi to nije palo teško.”  rekla je mlada pop zvezda.

Iako je možda imala težak početak, Dua Lipa sada imam voštanu figuru u čuvenom muzeju Madame Tussauds u Londonu. Dok se slikala sa svojim voštanim klonom, prokomentarisala je kako je sve ovo „nadrealno”.

Šta vi mislite, da li je ženama još uvek teže da budu priznate kao uspešne?