Ovog leta holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete godine, u zlatno doba Holivuda u filmu nostalgičnog naziva “Bilo jednom…u Holivudu”, najnovijem ostvarenju reditelja i scenariste, dobitnika Oskara, Kventina Tarantina. U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bred PitomLeonardom Di Kaprijem i Margot Robi a koliko dobro ove zvezde izgledaju u filmu pogledajte u prvoj bioskopskoj najavi.

Bilo jednom…u Holivudu” deveti je film slavnog Tarantina, poznatog po brojnim uspešnim filmova nastalih pod njegovom rediteljskom palicom . Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina što sasvim dovoljno govori o nivou očekivanja od strane publike.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce generacije Leonarda Di Kaprija Bred Pita ali će publiku razveseliti i darovita Margot Robi . Osim njih u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rusel, Dakota Fening, Damian Luis, Luke Peri, Emil Hirš, Džejms Marsden, Majkl Medsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i poslednja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Luka Perija. Produkciju filma potpisuju David Hejman, Šenon Mekintoš I Kventin Tarantino, a izvršna producentkinja je Džordžia Kasandes.

Inače, Leonardo Di Kaprio i Margo Robi zajedno su već glumili u filmu Vuk sa Vol Strita dok je ovo prvi filmski naslov u kom će zajedno zaigrati Pit i Di Kaprio čiju saradnju na filmu Tarantino je opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem posle Roberta Redforda i Pola Njumena.

„Bilo jednom… u Holivudu“ prava je holivudska priča o jednom glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi Holivuda, davne 1969. godine u LAu.

Glavni likovi u filmu Rik Dalton (Leonardo Di Kaprio), bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Clif But (Bred Pit) u vreme zadnjih trzaja zlatnog Holivuda bore se za svoj uspeh u sveetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rik ima popularnu komšinicu – Šeron Tate (Margo Robi).

Foto: Columbia Pictures