SAE Institut u martu i aprilu mesecu organizuju besplatne kreativne radionice za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Svi učenici ovih razreda mogu da se prijave na kurseve iz oblasti Filma, Audio produkcije, Animacije i Web dizajna. Kursevi će se održati na SAE Institutu u Beogradu sa idejom da se srednjoškolcima detaljnije objasni kreiranje sadržaja za digitalne medije koje svakodnevno koriste. Tako će naučiti da snimanju i obrađuju zvuk za nove medije, nauče kako da naprave i web site, montiraju video materijal za Facebook, Youtube i Instagram ili osnove digitalnog crtanja i animacije.
Broj prijava je ograničen i prednost imaju oni koji se prvi prijave.

Spisak i datumi radionica:  

1. Web – Napravi sam svoj website!

WordPress je platforma koja omogućava da se na brz i jednostavan način napravi web site ili blog. U radionici WordPress Express polaznici će steći osnovna znjanja kako da postave i pokrenu svoj sajt, kako da taj sajt ažuriraju, dodaju sadržaje, članke, fotografije ili medije.
Radionicu vodi Vladimir Lelićanin, šef katedre za Web Development na SAE Institutu
Datum 30.03.2019. – 11h
LINK ZA PRIJAVU: http://bit.ly/napravisamsvojsajt

2. Animation – Animacija – Uvod u kompjutersku grafiku 

Ova radionica treba da svim polaznicima približi CG odnosno kompjuterski generisanu sliku i njeno nastajanje.
Radionicu vodi Predrag Milošević, šef katedre za Animaciju na SAE institutu.
Datum – 30.03.2019. – 12h
LINK ZA PRIJAVU: http://bit.ly/uvodukompjuterskugrafiku

3. Film – Montaža video materijala za Youtube i društvene mreže

Radionica Montaža video materijala za Youtube i društvene mreže  bavi se formatima kao što stu vlog, web-diary, kao i ostali derivati za društvene mreže, ovo se odnosi na trajanje, do 1min. Radionica je predviđena iz dva dela, prvi deo se bavi how-to, tehničkom pristupu i uputstvima, a drugi deo se tiče kreativnog pristupa, uzimajući krajnji cilj videa u obzir.
Radionicu vodi Andrija Hamović, Šef katedre za Film Production
Datum – 06.04. – 12h
LINK ZA PRIJAVU: http://bit.ly/montazavideomaterijala

4. Audio – Studijsko snimanje mikrofonima: ultimativni vodič za početnika

Na ovoj audio radionici vas vodimo u SAE studio. Dobićete osnovu snimanja mikrofonima u studijskim uslovima. Koje su razlike među mikrofonima, koji mikrofoni postoje i koji se za koju vrstu instrumenta koriste.
Sve ovo ćete saznati i imati priliku da čujete svojim ušima od Filipa Vlatkovića, audio inženjera i predavača na Audio katedri SAE instituta.
Datum 06.04. – 11h

LINK ZA PRIJAVU NA RADIONICEhttp://bit.ly/snimanjemikorofnima