Napokon se dogodilo – simaptija te konačno pitala da izađete! I kako dani prolaze shvataš da je reći da bio jednostavan deo. Sada moraš stvarno da se pripremiš za taj dan, pojaviš se i – čeek! – zapravo pričaš s njim. Duboko udahni. Imamo pet sjajnih saveta koji će ti pomoći da zablistaš.

Odaberite neko zabavno mesto gde možete zaista da se upoznate

Kada je reč o tome gde izaći na prvi dejt, odlazak na klopu je večiti klasik. Ali postoje i druge opcije, kao što je na primer odlazak na kuglanje ili odlazak na neki drugi sportski događaj. Radeći nešto što oboje volite, zabavićete se bez obzira na to što se na prvom sastanku. Ali pazite da odaberete mesto gde zapravo možete razgovarati. Taj glasni koncert ili romantična komedija mogu biti sjajni za neki budući izlazak, ali ne i dobar izbor za prvi dejt.

Budite spremni na ono što si planirala

Na primer, ako idete na piknik, nemoj da obučeš svetle pantalone ili štikle! Obavezno u torbici ubaci paketić žvaka, ako naručiš neko začinjeno delo. Dakle budi spremna, jer tada nećeš biti nervozna, pošto ćeš moći da reaguješ ako nešto krene po zlu.

Obuci se lepo, ali ostani verna sebi

Ako uložiš malo truda u izgled, pokazaćeš da ti je ovaj izlazak važan. Ali nemoj preterivati jer ćeš se osećati neprijatno ili ti može biti neudobno u tim novim cipelama koje si kupila specijalno za ovu priliku. Idi na proverenu kombinaciju, ono u čemu se osećaš dobro. Kosi slobodno posveti malo više vremena, nemoj da preteraš sa make-upom, dodaj neki modni detalj (ogrlicu, narukvice, minđueš, bedževi…)- i obavezno se pojavi as osmehom!

Smisli teme za razgovor unapred

To će sprečiti neugodnu tišinu koja negde uvek visi iznad svakog prvog izlaska. Napravi puškice na telefonu,  zabeleži neke ideje i koristi ih kao inspiraciju u slučaju da razgovor stane. Inače, pusti da sveteče što je moguće prirodnije – to je dejt sa simaptijom, a ne razgovor sa roditeljima ili profesorima!

Budi sjajna, budi ti!

Nemoj da osećaš pritisak da budeš neko ko nisi. Zapamti, želiš da se oboje lepo provedete na prvom sastanku zato zaboravi na fore dok ste još bili u fazi flertovanja. I nemoj se obeshrabriti ako ne bude sve savršeno. Prvi sastanci mogu biti zastrašujući! Samo pokušaj se opustitš i dobro se zabaviš.

Kako se vi spremate za prvi izlazak sa simtaijom? Imate li kakvih saveta koje biste rado podeli da svim devojkama koje muči isti ovaj problem? Pišite nam slobodno u komentarima!

Image by pasja1000 from Pixabay