Svi mi prolazimo kroz loše periode, ali Superteen ekipa je dovoljno jaka da se nose s bilo čim što nam se dešava i zato se rešili da sa vama podelimo super savete koji će vam pomoći. Bez obzira da li je za lose raspoloženje kriva škola li se jednostavno ne osećate dobro danas, ovih pet saveti pomoći će svima da poprave raspoloženje.

1. Okruži se porodicom i prijateljima

Isplaniraj večeru s onima zbog kojih se osećaš voljenom, zbog kojih se osećaš kao da vrediš milion dolara. Nemoj se plašiti da se osloniš na porodicu i prijatelje kada si u negativnoj fazi.

2. Piši dnevnik zahvalnosti

Kada se ne osećaš dobro čini ti se da u tvom životu zapravo ništa ne valja. Ali u stvarnosti, to nije baš tako. Uzmi olovku i papir i napravi spisak svih dobrih stvari u svom životu. Zapitaj se: „Za šta sam ja sve zahvalna?“ Zapiši sve i listu okači na vidno mesto u svojoj sobi kao podsetnik. Tako ćeš moći da je pročitatš kad god se budeš osećala loše.I da ne zaboravi, slobodno dodaj na listu sve zbog čega si zahvalna!

3. Gledaj omiljene filmove

Pozovi društvo na filmsku noć. Izaberite neke od omiljenih komedija koje možete gledati million puta. Zaboravi svoje brige i smeje sa dragim ljudima. Ima li išta bolje od toga?

4. Počni da trčiš

Znaš kada si loše raspoložena sve što želiš da uradiš jeste da se pokriješ preko glave, pustiše serije na Netflixu i pojedeš celu kutiju omiljenog keksa. Međutim, naučno je dokazano da vežbanje poboljšava raspoloženje. Dakle, ubaci listu omiljenih pesama na telefon, zgrabi slušalice, patike i pravac na trčanje! Iznenadićeš se koliko će ti se misli razbistriti.

5. Uroni u projekt

Šta te zanima? Koji je tvoj posao iz snova? Šta god da je, pokreni projekt uz koji ćeš steći malo iskustva. Želiš da budeš pisac? Napiši nekoliko pesama ili kratku priču. Voliš da slušaš muziku? Napiši vlastitu pesmu. Nauči da crtaš ili sviraš gitaru. Poenta je da radiš nešto što te interesuje, stavlja pred izazov.

Image by Lorri Lang from Pixabay