Iako su Disney filmovi mahom ispunjeni pesmom i plesom, ispod svih tih muzičkih numera i divne animacije se kriju i neke važne lekcije o životu. I šta smo sve naučili iz crtaća poput „Damba”, „Snežane” i „Potrage za Nemom”? Pa…

Sreća se ne može kupiti novcem

„Pepeljuga” je očigledan primer da se sreća ne kupuje novcem. Pepeljugina maćeha i njene ćerke se kupaju u parama, ali ispod svog tog glamura se u stvari kriju duboko nesrećne i zle osobe. Naime, ćerke su više zainteresovane da se nekako još više uspnu na društvenoj lestvici i budu što bitnije u društvu no što su zapravo zainteresovane za pravu i čistu ljubav. Naravoučenije, parama možeš kupiti hranu i krov nad glavom ali ne i sreću.

via GIPHY

Tvoja različitost je u stvari tvoja prednost

Kada si mlad sve što želiš je da se razlikuješ od drugih. Disney je ovo pokazao više no jednom, no najočiglednije je u „Dambu”. Ovo slonče se isprva veoma stidelo svojih prevelikih ušiju, ali onda je shvatilo da mu ona omogućavaju da leti! Bez frke i samo polako. Prihvati svoju drugojačijost i zapamti da je to ono što te u stvari čini posebnim.

via GIPHY

Ne prihvataj manje od onoga što ti pripada

Ne postoji divnija stvar od ljubavi. Pogotovo ako devojka dobije momka na koga je bacila oko. A ni jedna Dsiney princeza nije pristala ninakoga drugog do onog koga je inicijalno izabrala. Bez obzira koliko je put do osvojenog srca bio težak ili trnovit. Recimo, „Lepotica i zver”. Belle nije pristala na udvaranja bilo koga iz svog naselja, a pogotovo ne na veoma upornog i odlučnog Gastona. Ne. Belle je želela da se skrasi sa Zverkom, koji je možda rutav i balav, ali je svakako manje naporan od Gastona. Dakle, samo prava ljubav i ništa drugo.

via GIPHY

Samo nastavi…

Dory je patentirala izraz: „Samo nastavi da plivaš”. Život nije uvek cveće i jednorozi. Pojedini trenuci možda deluju kao totalni bedak, ali i to će proći i sunce će ponovo sijati punim sjajem. Stoga, nemoj da očajavaš već samo furaj svoje i sve će biti ok na kraju.

via GIPHY

Laganje se ne isplati

Pinokio nas je naučio jednoj od najvrednijih životnih lekcija – laganje se ne isplati. Možda upali na prvu loptu, ali na duge staze će te samo dovesti u nevolju. Istina je ponekad ružna ali je tačna i posledice će uvek biti manje strašne.

via GIPHY