Numera „SOS“ prva je sa najavljenog posthumnog albuma koji će biti predstavljen 6. juna

Simboličnog naslova „TIM“, postuhmni album Tima Berglinga, poznatijeg po umetničkom imenu Avicii, biće objavljen 6. juna, najavili su njegovi roditelji prošle nedelje. Prva sa albuma, predstavljena je numera „SOS“ na kojoj se pojavljuje i Aloe Blacc, čiji smo vokal slušali na prvoj zajedničkoj numeri – hitu „Wake Me Up“.

Među ličnim beleškama koje su pronađene nakon njegove smrti, otkriveno je kako je Tim jako želeo na novim pesmama ponovo da sarađuje sa pevačem, pa nije čudno što je upravo Aloe Blacc otpevao prvu posthumno predstavljenu pesmu „SOS“.

„Evidentno je da je tekst pesme posvetio svojim unutrašnjim borbama i smatram da je iznimno važno ozbiljno pristupiti ovoj temi; ljudima treba pružiti podršku da izgovore ‘Treba mi pomoć'“, ističe Aloe Blacc.

U emotivnom videu objavljenom prošle nedelje na Avicii youtube kanalu o radu sa njim i posthumnom albumu govorili su njegov otac Klas Bergling i neki od najbližih saradnika. Ideja za objavljivanje posthumnog albuma nastala je sa ciljem da DJ i producent koji je promenio žanr house muzike ne bude zaboravljen.

„Pitali smo se kako da mu, koliko god možemo, odamo počast uz pomoć 16 pesama na kojima je radio pre smrti. Izazov je bio uraditi sve prema standardima koje je Tim postavio, zbog čega smo odlučili da okupimo ljude koji su sa njim radili u studiju. Niko nije bio u potpunosti siguran da će uraditi pravu stvar, ali želeli smo da pokušamo, dok god su njegovi roditelji stajali iza odluke da se ova muzika podeli sa Timovim fanovima“, objašnjava Per Sundin, Universal Music direktor za Nordijsku regiju.

Pesmu prati i video, sastavljen od emotivnih citata i poruka koje su njegovi fanovi podelili putem sajta Avicii.com, nakon tog tužnog 20. aprila 2018. godine. „Ovaj video je naš način da vam kažemo „hvala“ za svu vašu ljubav i podršku“ stoji u poruci u opisu videa, koju potpisuje Tim Avicii:

Izdanje „SOS“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/AviciiSOS

Foto: www.universalmusic.rs