„Briljantin” je rokenrol verzija čuvene priče o Romeu i Juliji, prepakovana u burne 50-te, i inspirisala je mnoge generacije i kreacije. Posle niza predstava, TV izvedbi i dugometražnog filma u kome su glavne uloge tumačili mladi John Travolta i Olivia Newton-John. Ima i neki nastavak sa Michelle Pfeiffer, ali to je bolje da se zaboravi. Zauvek.

Elem, Holivud, u večnoj potrazi za inspiracijom je došao na ideju da možda ne bi bilo loše da vidimo kako su se tačno ulickani buntovnik Danny Zuko i super vanilasta Sandy Olsson upoznali. Da, to je onako ovlaš opisano u numeri „Summer Nights”, ali sigurno se tu mogu naći još neki detalji.

Scenario za privel, adekvatno nazvan „Summer Loving”, piše John August koji je poznat kao scenarista novog „Aladdina”, „Corpse Bride”,  „Charlie and the Chocolate Factory”, „Big Fish“ i još nekih Tim Burtonovih filmova.

Još uvek se ne zna kada će film upevati u bioskope, ali nadajmo se čim pre. Doduše, treba napisati i navežbati sve te pesme i koreografije i … i pronaći ko će da glumi glavne junake.