Ellie Goulding se singlom „Sixteen“  vratila u buntovno tinejdžersko doba i podsetila na lepe uspomene. Ali spotom je to isto učinila i sa  njenim fanovima.

Nostalgičan tekst ispraćen je privlačnim ritmom, upotpunjenim pevačicinim prepoznatljivim vokalom. Interesantna je činjenica da je pevačica upravo svojim fanovima zatražila fotografije iz ovog doba od kojih je zatim načinjen artwork za singl.

Ellie Goulding se singlom „Sixteen" vratila u tinejdžersko doba

Ellie Goulding se singlom „Sixteen“ vratila u tinejdžersko doba

Novi singl napisali su zajedno Ellie GouldingRaye i FRED (George Ezra, Clean Bandit), a za produkciju su bili zaduženi Ian Kirkpatrick (Britney Spears, Julia Michaels), FRED i Mike Wise.

Govoreći o novom singlu, Ellie objašnjava: „Veoma sam uzbuđena što delim „Sixteen“ sa svima. Ta godina je za mene bila ključna iz tako mnogo razloga i ova pesma mi je zbog toga zaista bliska srcu. Vraća me u nepromišljene tinedjžerske dane i nadam se da nas sve podseća na tu mladalačku nevinost.“

 Novi singl nastavlja se na njeno prethodno izdanje „Flux“, u kome je Ellie minimalnu produkciju upotpunila pratnjom klavira i žičanih instrumenata. Njena neverovatna karijera do sada joj je donela dve BRIT nagrade, prodala je više od 14 miliona albuma i 102 miliona singlova, zabeležila 13 milijardi preslušavanja širom sveta i osvojila milione pratilaca na Instagramu. Ellie je nedavno najavila i svoje učešće u emisiji „Naša planeta“, novoj dokumentarnoj seriji o prirodi koju vodi David Attenborough.

Izdanje „Sixteen“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/EllieGouldingSIXTEEN

Foto: www.universalmusic.rs