Spektakularna ceremonija dodele muzičkih nagrada Billboard Music Awards upriličena je sinoć u Garden areni u Las Vegasu.

Pored dodeljenjih priznanja za muzičke uspehe u raznim kategorijama, noć su obeležili i sjajni nastupi te poruke muzičara posvećene marginaliziranim slojevima društva. Umetnici su također govorili i o poboljšanju muzičke industrije.

„Želim da ohrabrim umetnike da drugima daju do znanja kako se osećaju u vezi s njima. Pokažite nekome ljubav, recite nekome da volite njegovu muziku”, rekao je slavni reper Drake koji je sinoć pokupio gotovo sve nagrade u kategorijama za najboljeg umetnika, najboljeg muškog izvođača, najboljeg u kategoriji za Billboard 100 i Billboard 200 muzičke liste, nagradu za najslušaniju pesmu…

Osvajanjem ovih nagrada Drake je sinoć postao i najviše nagrađivani umetnik u istoriji dodele Billboard nagrada. Naime i prošle godine bio je zvezda dodele kada je trijumfovao u gotovo svim kategorijama u kojim je bio nominovan.

Nagrada za najboljeg novog umetnika pripala je američkom reperu Juice WRLD, dok je u ruke Ariane Grande otišla nagrada Billboard Chart Achievement, kao i nagrada za najboljeg ženskog izvođača.

Ed Sheeran je osvojio nagradu za umetnika koji je imao najviše turneja, a dve nagrade osvojili su i momci iz grupe BTS – u kategorijama za najbolji duo/grupu i omiljene zvezde na društenim mrežama.

Drake pokupio sve nagrade, Taylor objasnila nastupom

Drake pokupio sve nagrade, Taylor objasnila nastupom

Kompletnu listu nagrađenih muzičaka možete pogledati na zvaničnoj Billboard strani.

Pored Drakea, veliku pažnju svojim nastupom u Las Vegasu sinoć su privukli Taylor Swift i Brendon Urie koja je izvela svoju novu pesmu „Me”.

Publiku su svojim nastupima sinoć počastili i BTS i Hasley koji su bili maestralni u nastupu tokom numere “Boy With Luv”.

Na sceni smo videli i Madonnu i Malumu koji su izveli pesmu „Medellin”, Arianu Grande, Khalida, Jonas Brothers, Kelly Clarkson, Ciaru…

Najveći aplauz ipak je zaslužno pripao Mariah Carey kojoj je kolegica Jennifer Hudson uručila nagradu Billboardove muzičke ikone. U tu čast ona je izvele nekoliko svojih pesama kao što su „Always be My Baby”, „Emotions”, „Hero” te „A No No”.

Foto: Instagram