Ukoliko pratiš trendove i poneku beauty influeserku gotovo smo sigurni da u svom kupatilu imaš fiksator za šminku. Njegov zadatak je da fiksira make-up koji si stavili na lice, čini ga dugotrajnijim i otpornim na bilo koje uslove.

Ali ne znamo da li znaš da ga ozbiljnije ljubiteljke make-upa fiksator za šminku ipak ne koriste svakodnevno već u izuzetnim prilikama kada žele osigurati višesatnu postojanost šminke. Uostalom, ko bi uopšte želeo da nakon toliko uloženog truda u nanošenje podloge, pudera, maskare i svih ostalih čudesa oni skliznu s lica jer je u prostoriji pretoplo ili sunce napolju baš greje? Niko!

Ali ako je verovati sve većem broju beauty influeserki – većina nas potpuno pogrešno nanosi fiksator.

Prskanje fiksatora najčešće je poslednji korak u tvojoj beauty rutini, zar ne? Ali ako želiš da iskoristiš njegov maksimum, probaj na lice naneti hidratantnu kremu, primer i puder, a zatim poprskati lice fiksatorom. Potom sačekaj nekoliko minuta da ga koža upije i potpuno se osuši pa na lice nanesite transparentni puder u prahu.

Navodno bi upravo ovakva rutina nanošenja fiksatora za šminku trebala da ti osigura potpunu postojanost make-upa. U svakom slučaju, ništa ne gubiš ako je isprobaš.

A ako rešiš da testiraš ovaj beauty trik obavezno nam javi rezultate.

Background photo created by freepik – www.freepik.com