Ovogodišnje dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs 2019 koje se održava od 8. do 15. maja u više bioskopskih dvorana, donosi više od 100 filmova iz celog sveta koji će biti premijerno prikazani.

Na Beldocsu 2019 publika će imati priliku da uživa u brojnim biografskim, muzičkim, umetničkim filmovima, kao i u retrospektivama filmova cenjenih reditelja Kazuo Hare i Gorana Devića, a mi vam predstavljamo jedan od filmova za mlade – priču o životu norveške mlade pop senzacije Aurore čiji je talenat okriven kada je imala samo šesnaest godina.

Jednom Aurora (Once Aurora)

Benjamin Langeland, Stian Servoss, Norveška, 2018, 52′

Festivali CPH:DOX 2019, DocNorway 2018

Aurora je pop-muzička senzacija iz malog grada u zapadnoj Norveškoj. Otkrivena je sa 16 godina, zatim je napustila školu i naredne godine provela na svetskoj turneji sa svojim prvim albumom. U dvadesetoj godini ona je na prelomnoj tački.

Dokumentarac govori o autentičnoj priči od trenutka kada je Aurora otkrivena, sa njenih 16 godina, pa sve do ključne godine njene karijere, godine koja će definisati njenu budućnost i kao umetnika i kao osobe. Ovo je projekat o fenomenu Aurore, presijama i izazovima muzičke industrije, i borbi za pronalazak samog sebe i svojeg mesta u svetu, i zadržavanja svog identiteta.

O rediteljima: Stian Servoss (rođen 1. jula 1986.) je reditelj i fotograf iz Bergena u Norveškoj. Stian je snimao i montirao muzičke spotove za neke od najvećih norveških umetnika. Počeo je da radi za Flimmer Film u proleće 2013. godine kao snimatelj.

Benjamin Langeland je norveški reditelj, montažer i snimatelj. Zajedno sa Stianom Servossom stvorio je intimni portret norveške pevačice Aurore. Film je imao međunarodnu premijeru na festivalu CPH: DOX.

Ponedeljak 13. maj/ 16.00 / Dom omladine Beograda

Više informacija o filmovima na Beldocsu 2019 na potražite na www.beldocs.rs

A mi za vas imamo 3×2 karte za film „Jednom Aurora”, dovoljno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i ostavite svoje podatke – ime, prezime i grad.