Gazprom i ove godine organizuje školu fudbala, „Fudbal za prijateljstvo”, u Madridu, od 28. maja do 2. juna.

Preko 800 učesnika iz raznih zemalja širom planete će učestvovati u finalu, uključujući ipPetliće ali i dečije novinare. Ovaj kamp objedinjuje sport, humanitarne akcije i edukaciju. Učesnici će imati priliku da pokažu šta su naučili na Svetskom prvenstvo fudbala i prijateljstva, na kome će se takmičiti 32 tima sačinjena od dece različitih uzrasta i nacionalnosti.

Ove godine će takmičenje po prvi put biti deo zvaničnog programa „Fudbal za prijateljstvo”, a ambasador kampa i sporta za mlade će biti fudbalska legenda Franz Beckenbauer.

„Neverovatno sam počastvovan što sam deo Gazpromovog Internacionalnog društvenog dečijeg fudbalskog programa. Stvari koje ova manifestacija i organizacija promoviše su veoma bitne, a to su svakako ideja jednakosti, ljubaznost, poštenje, čast, tradicija, zdravlje mir i mnoge druge. Najteži zadatak će biti pronalaženje načina kako da komuniciram sa decom koja ne govore sva isti jezik, ali ih sve okuplja ljubav prema sportu i pravim vrednostima.“ rekao je Franz Beckenbauer.

Manifestacija Internacionalnog društvenog dečijeg fudbalskog programa se održava od 2013. godine i podržana je od strane Olimpijskog komiteta, UEFA, FIFA i fudbalskih federacija širom sveta kao i od mnogobrojnih poznatih, svetskih i vrhunskih sportista.

Za više informacija možete pogledati zvaničnu stranu manifestacije: http://media.footballforfriendship.com