Organizatori muzičkog festivala u Škotskoj su zabranili korišćenje mobilnih telefona tokom nastupa jer žele da posetioci više uživaju u svirci. Svi oni koji budu želeli da uđu na FLY Open Air festival će morati da zaključaju svoje telefone u specijalne torbe.

Direktor festivala, Tom Ketley, je ovu odluku prokomentarisao sa: „Ne biste išli u bioskop da gledate film kroz ekran telefona, tako da ne vidim kako se ovo razlikuje. Dens muzika je veoma popularna među mlađom publikom koja je istovremeno i veoma ovisna o svojim telefonima. Tako da celu svirku provedu piljeći u sopstveni ekran. Mislim da ne postoji drugačiji način no da preduzmemo drastične mere. Ako samo stavite nalepnicu preko kamera, ljudi će ih samo odlepiti.“

Telefoni će biti skladišteni u posebnim koferima sa jedinstvenim ključem i biće skladišteni u lobiju festivalske dvorane.

Šta vi mislite da li je odluka koju je doneo FLY Open Air festival proštra ili je pak sasvim opravdana? Kako vi postupate kad idete na koncert, da li sve gledate kroz telefon ili snimite nešto i onda uživate?

Photo by Samuel Zeller on Unsplash