Čarobna knjiga i Super Teen vam poklanjaju strip „Asteriks knjiga 2″

Čarobna knjiga i Super Teen vam poklanjaju strip „Asteriks knjiga 2″

Čarobna knjiga je sa zadovoljstvom sredinom prošle godine najavila da će se, posle dvadeset godina, pred srpskim čitaocima naći strip koji je obeležio evropsku stripsku scenu i više nego bilo koji drugi naslov doprineo popularizaciji devete umetnosti.

O neverovatnoj popularnosti „Asteriksa” govori i činjenica da je preveden na više od 100 jezika, s prodajom od preko 370.000.000 primeraka širom sveta. Urnebesne avanture Asteriksa i Obeliksa biće objavljene u tvrdokoričenim izdanjima, velikom formatu i, naravno, punom koloru, i obuhvatiće svih 37 dosad izdatih priča.

U svakom tomu publika će moći da uživa u tri epizode, a do kraja 2020. Čarobna knjiga će objaviti 12 tomova i sve pojedinačne epizode koje u međuvremenu budu izašle kao posebne albume u mekom povezu.

Predstavili smo prvu i dvanaestu knjigu iz serijala, kao i  strip koji je prvi put objavljen na srpskom jeziku – ALBUM 37: ASTERIKS NA TRCI KROZ ITALIJU a sada je na red došla „Asterik knjiga 2” u kojoj se nalaze epizode IV, V i VI.

Asterik knjiga 2

IV epizoda

Asteriks Gladijator

Prefekt Galije rešio je da pokloni Juliju Cezaru nešto neobično, nesvakidašnje. A zamislio je da to nešto bude – jedan Gal iz sela nepokornih! Izbor pada na Tamburiksa, kao najranjivijeg. I tako bard dospeva u Rim, gde ga čeka gladijatorska arena… ukoliko mu neko ne pritekne u pomoć!

V epizoda 

Asteriks i put oko Galije

Pravo na slobodu kretanja jedno je od osnovnih ljudskih prava. To smatraju i naši Gali, kojima se nikako ne dopada namera Rimljana da ih visokom ogradom spreče da izlaze iz sela. Zato će Asteriks i Obeliks, u inat, krenuti na put oko Galije! Rimljani će, naravno, probati da ih vrate kući…

VI epizoda 

Asteriks i Kleopatra

Egipatska kraljica Kleopatra želi da dokaže Cezaru kako je njen narod i dalje velik. U tom cilju preduzima ogroman graditeljski poduhvat, koji treba završiti u rekordnom roku. Stoga glavni neimar traži pomoć iz daleke Galije. Da stvar bude još gora, Cezar je spreman da učini sve kako bi sprečio Kleopatru da ostvari svoj naum!

U saradnji sa izdavačkom kućom Čarobna knjiga spremili smo za vas jedan primerak stripa „Asterik knjiga 2”. Na vama je da odgovor na pitanje „Koga prefekt Galije odlučuje da pokloni Juliju Cezaru?” pošaljete sa svojim podacima (ime, prezime, adresa, grad i telefon) na mail redakcija@superteen.rs

Ime dobitnika objavljujemo 21. juna na našoj FB strani.

2019-06-25T12:55:24+02:0018 juna, 2019|Život i zabava|1 Comment

Share This Story, Choose Your Platform!

One Comment

  1. […] broj 12, onda je na red došao strip „Album 37: Asteriks na trci kroz Italiju”, a posle njega knjigu broj 2. Danas vam predstavljamo „Asteriks knjiga 11“, a neko od vas će postati i ponosan […]

Leave A Comment

Go to Top