Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je Blitz-CineStar najboljim bioskopom u Evropi u 2019. godini. Nagrada „International Exhibitor of the Year“ uručena je Blitz-CineStaru na kongresu CineEurope u Barceloni uz obrazloženje da je reč o kompaniji koja podiže lestvicu u industriji i ostvaruje kontinuirani rast. Posebno su istaknuli kako Blitz-CineStar svojoj publici pruža najbolji bioskopski doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju.  Prema najavama iz ove kompanije, najbolji i najbrže rastući lanac bioskopa u Evropi stiže u Beograd početkom jeseni.

„Posle Novog Sada, Pančeva i Zrenjanina konačno će i Beograd dobiti Cinestar bioskop u novom šoping centru Ada Moll početkom jeseni. Naši bioskopi su specifični po magičnom enterijeru, udobnosti, dizajnu, kvalitetu audio i vizuelne opreme koja je ceo utisak gledanja filma podigla na najviši nivo. Spremamo se i privodimo kraju radove u Ada Mollu i jedva čekamo da Beogradu ponudimo najkvalitetniji bioskop u Evropi“, izjavio je direktor Blitz-CineStar Srbija Zoran Savić nakon uručenja nagrade.

U Beograd stiže najbolji bioskop u Evropi - Blitz-CineStar

U Beograd stiže najbolji bioskop u Evropi – Blitz-CineStar

Kompanija Blitz-CineStar 2015. godine otvarila je prvi multipleks u Srbiji – CineStar Pančevo sa 4 bioskopske sale ukupnog kapaciteta od 483 sedećih mesta. Nakon Pančeva otvoreni su i bioskopi u Zrenjaninu sa 4 bioskopske sale i 495 sedećih mesta i CineStar Novi Sad 4DX sa 10 bioskopskih sala i 1.366 sedećih mesta, od kojih je jedna prva 4DX sala u Srbiji, kao i KIDS dečija sala s toboganom.

Brend CineStar svoje početke beleži još davne 1948. godine, kada je kompanija Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoj prvi klasični bioskop u Lübecku u Nemačkoj. Nakon više od četiri decenije rada, 1993. godine otvaraju svoj prvi multipleks u Nemačkoj i započinju sa širenjem po celoj Evropi.  CineStar Grupa u regionu broji ukupno 23 multipleksa, uključujući i ovaj u Beogradu koji se uskoro otvara u Ada mallu, a raspolaže s 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sedišta. Broj posetilaca na godišnjem nivou je blizu pet miliona.