Danas u eri šampona za suvo pranje kose, postavlja se pitanje: Koliko puta nedeljno je uopšte potrebno prati kosu? Pažljivo čitajte tekst jer vas očekuje iznenađenje!!!

Naravno da nije svejedno je li kosa suva, normalna ili se pojačano masti, ali za zdravlje i lepotu kose, svakako je potrebno redovno je čistiti od nečistoća, čestica prašine i smoga, kao i proizvoda za stajling i suvo pranje kose.

Učestalost pranja kose zavisi od brojnih faktora, poput svakodnevnog vežbanja u teretani, plivanja, zagađenja u vazduhu, bojenja kose ili obilnog korišćenja proizvoda za stajling. No najčešće se preporučuje prati kosu u zavisnosti od tipa kose, kako bi joj se omogućilo da uvek bude čista, zdrava i lepa.

SUVA KOSA

Kod suve kose, važno je da je peremo maksimalno 2 puta nedeljno i to nežnim, neagresivnim šamponom s hranjivim i hidratantnim sastojcima. Uz obavezno nanošenje hranljive čarobne maske za kosu koja će je dodatno nahraniti i pružiti joj svilenkastu mekoću.

MASNA KOSA

Kod pojačanog mašćenja kose, preporučuje se kosu prati svaki dan, ali s izuzetno blagim šamponom koji neće narušiti prirodni ph vlasišta ili svojim preagresivnim sastojcima uzrokovati dodatno pojačano lučenje sebuma.

Mali trik za masnu kosu: birajte prozirne šampone. Oni obično ne sadrže sastojke koji intenzivno hrane suvu kosu, a koji bi masnu mogli dodatno zamastiti, poput ulja i silikona. Takođe, izbegavajte i 2 u 1 šampone koji već sadrže regenerator u sebi jer mogu dodatno zamastiti vlasište.

NORMALNA KOSA

Za najzahvalniji, normalni tip kose preporučuje se prati kosu onoliko koliko je potrebno, u zavisnosti od toga koristimo li proizvode za stajling, znojimo li se više ili živimo u okolini podložnijoj zagađenju. Preporuka je ipak od 2-4 puta nedeljno.

Čuvajte lepotu i zdravlje svoje kose uz ova 3 trika:

Ne perite kosu vrućom vodom

Vruća voda intenzivno isušuje našu kožu, ali i kosu, pa se kod pranja uvek preporučuje topla ili mlaka voda, a mlaz hladne vode za završno ispiranje daće joj dodatan sjaj.

Peškirom tapkajte, a ne trljajte kosu

Kada je mokra, naša je kosa podložnija lomljenju, pa trljanje kose peškirom samo uzrokuje dodatno oštećenje vlasi. Radije nežno peškirom tapkajte kako biste upili višak vlage.

Ako morate fenirati, neka vazdug bude prijatno topao

Jednako kao i voda, i vruć vazduh iz fena oštećuje folikule vlasi, pojačava lučenje sebuma na vlasištu, ali isušuje samu kosu. Zato podesite fen na mlaki ili umereno topli vazduh.

Savršena čarobna maska za kosu

Kultni proizvod Huile Prodigieuse Čarobno suvo ulje za negu kose, lica i tela obiluje koktelom 6 dragocenih biljnih ulja. Dok ulje lešnika hidrira kosu, ulje makadamije omekšava i umiruje vlasi, ulje slatkog badema pruža savršenu mekoću. Četvrti čaroban sastojak, ulje kantariona, deluje na vlasište tako što neguje teme, sprečavajući njegovo isušivanje, u čemu mu pomaže ulje kamelije bogato oleinskom, palmitinskom i linolnom kiselinom, dok šesti sastojak, ulje borača, zaglađuje kosu i čini je manje “nestašnom“.

Poklonite svim tipovima kose 1 – 2 puta nedeljno prijatno, izuzetno hranljivu masku za kosu tako što ćete pre pranja Čarobno suvo ulje našpricati na kosu sa udaljenosti od 10 cm, i ostaviti da odstoji minimum 20 minuta. Za još bolji efekat, uvijte kosu u peškir i prespavajte sa dragocenim sastojcima u svojoj kosi.

Nakon pranja, svega par kapi utrljajte u dlanove i pre sušenja fenom prođite preko krajeva kose kako biste izbegli njeno isušivanje i lomljenje.

Cena: 50 ml, 1881 rsd;100 ml, 3234 rsd

NUXE prirodnu kozmetiku potražite apotekama.

www.nuxe.rs

A sada da se vratimo na početak teksta i iznenađenje!!! Da, da spemili smo vam tri Huile Prodigieuse Čarobna suva ulja koja će vam biti idealan saveznik tokom ovog leta. A sve što je potrebno jeste da nam na redakcija@superteen.rs pošaljete mail u kome ćete nam napisati kako vi negujete kosu tokom letnjih meseci. Pored toga napišite ime, prezime, tačnu adresu, grad, kontakt telefon i koje ste godište. Igramo se do nedelje u 20,00, imena dobitnica objavljujemo na IG profilu u ponedeljak. I da giveaway je samo za one koji imaju adresu za dostavu pošte u Srbiji.

People photo created by jcomp – www.freepik.com