Mladi glumac Cameron Boyce bio je zvezda Disneyjevih filmova i serija, a vest koja je odjeknula u nedelju ujutro kao bomba – da je preminuo u snu  šokirala je svet. Njegova porodica je u saopštenju navela da je uzrok smrti napad, ali nije bilo jasno o čemu se tačno radilo.

Naime kako se sada zna, Cameron se borio s epilepsijom te je uzimao terapiju kako bi se napadi smanjili. Nažalost, uprkos junačkoj borbi mladića, bolest je pobedila.

Porodica je glumčevu smrt potvrdila u nedelju ujutro, a od tada su se preko društvenih mreža mnogi opraštali od njega ostavljajući emotivne poruke. Fanovi i sada pišu u komentarima njegovih objava, a poznate ličnosti s kojima je sarađivao spominju ga u svojim tvitovima.

„Premlad. Previše simpatičan. Presmešan. Previše divno, najtalentovanije i najkulturnije dete koje sam imao priliku da upoznam. Voleo sam to dete. On je toliko brinuo o svojoj porodici. Brinuo je za celi svet“, napisao je glumac Adam Sandler dodavši kako je zahvalan preminulom glumcu za sve što je uradio za njega i celi svet. Uz to je njegovoj porodici izrazio saučešće i rekao kako su njegove misli uz sve njih.

Cameron je rođen u maju 1999. godine. Proslavio se ulogom u seriji „Jessie“ te je kasnije nizao uspehe u drugim televizijskim ostvarenjima, a jedna od zapaženijih bila je uloga u trilogiji „Descendants“, gde je tumačio lik Carlosa, sina Cruelle de Vil. U slobodno vreme se bavio humanitarnim radom, a oni koji su ostali iza njega pamtiće ga kao osobu velikog srca.

Premijera trećeg nastavka filma „Descendants“ planirana je za avgust, ali se Disney nije još oglasio povodom ovog tužnog događaja i eventualnog pomeranja datuma premijere.

Foto: Instagram i Disney Channel/Bob D’Amico