Ed Sheeran se obratio svojim fanovima na Instagramu kako bi im se zahvalio što su odlučili da dođu na njegove nastupe u okviru turneje „Divide“ i koji su tako učinili da ova serija koncerata bude najveća, najposećenija i najplaćenija u istoriji muzike. Naime, on je ovom turnejom oborio nekoliko rekorda koje su držali članovi grupe U2, javlja BBC.

Turneja „Divide“ britanskog muzičara biće zvanično najveća, najposećenija i turneja s najvećom zaradom svih vremena kada za nekoliko dana Ed nastupi u Nemačkoj. Turneja je počela u martu 2017. godine, a biće završena u Chantry Parku u Ipswichu kasnije ovog meseca.

Kada dođe zadnji nastup, prema nekim procenama Ed Sheeran će na putu provesti 893 dana u odnosu na 760 dana koliko je U2 putovao na svoje koncerte. On je također u maju nadmašio rekord posećenosti nekog koncerta Bono Voxa i ekipe i to sa 7,3 miliona posetilaca na njegovom nastupu u Francuskoj.

Isto tako, mladi britanski kantautor je u sklopu „Divide“ turneje održao 255 koncerta u odnosu na 100 koje je imao U2 za vreme „360“ turneje.

Edov menadžer Stuart Camp rekao je da je ovo dostignuće zaista neverovatno, ali muzičar je ipak bio skroman u svojim izjavama.

„Zaista je velika koincidencija da me stavljaju u isti koš s grupom U2, uz čiju muziku sam odrastao. To je bend koji je prisutan na globalnoj muzičkoj sceni decenijama. Oni su legende, porediti mene i njih je zaista smešno“, rekao je nedavno Ed Sheeran.

Foto: Zakary Walters/Instagram