Nasmejaćete se sigurno, ali već i vrapci na granama znaju da se crveni ruž za usne smatra za ultimativni make-up klasik koji bi trebala da ima svaka žena i devojka u svojoj kolekciji. Ali izgleda da su moderne devojke rešile da to nepisano pravilo promene jer su posmatranjem prodaje trgovci i beauty brendovi shvatili da crveni karmni trenutno nije najpopularniji.

Naime, prema najnovijem izveštaju online šoping platforme Stylight, od 10 najpretraživanijih i najprodavanijih ruževa u 2019. godini, 9 je jednake boje.

Radi se o takozvanoj nudi boji koja u ovom slučaju ne predstavlja boju kože, kao kod odeće, već boju usana, i koja, kako tvrde brojni beauty eksperti, pristaje baš svima

Na sam vrh liste zaseo je ruž beauty brenda Bobbi Brown iz linije Luxe Matte Lip Colour u nijansi Boss Pink, a na listi su još tri ruža istog brenda, tri Yves Saint Laurent ruža i dva brenda Charlotte Tilbury, svi u nude boji. Jedini crveni ruž među 10 najprodavanijih je Powermatte Lip Pigment brenda NARS u nijansi naziva You’re No Good.

Ali ne morate sad odmah da padate u bedak jer su vam ovi karmin nedostižni, zato što  nude ruževe možete pronaći i u kolekcijama svih kozmetičkih brendova i po cenama za svačiji džep, jedino je za najbolji efekt bitno pronaći nijansu koja je najsličnija onoj vaših usana.

Ako nas pitate naši favorite su karmini brendova Avon, essence, Catrice, Farmasi, Aura, Flormar.

Designed by Nensuria / Freepik