Mladi, pametni, uspešni, jedinstveni, kul, autentični – tako bi se mogla opisati „zlatna“ deca koja su ovog leta ujedinila region učešćem u novom projektu. U pitanju je projekat Ready for School koji je u Beogradu okupio najuspešnije učenike iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

Pijanistkinja Una Miljuš iz Srbije sa samo 7 godina osvojila je Šopenov zlatni prsten, dok se danas može pohvaliti brojnim drugim priznanjima sa međunarodnih takmičenja.

ONI RUŠE GRANICE: Deca iz celog regiona zajedno u novom projektu

Pijanistkinja Una Miljuš

Petar Rakočević je petnaestogodišnji robotičar iz Crne Gore i jedan od članova nacionalnog Olimpijskog tima. Aleksandra Roljić, predstavnica Bosne i Hercegovine, atletičarka je koja drži juniorski nacionalni rekord na 400m. Petra Krušelj je osamnaestogodišnja plesačica iz Hrvatske i državna šampionka u nekoliko plesnih kategorija. Martin Kopčev, zlatni olimpijac iz Bugarske, sa samo 17 godina ima kolekciju medalja iz oblasti matematike i informatike na kojoj bi mu pozavidele i mnogo starije kolege.

ONI RUŠE GRANICE: Deca iz celog regiona zajedno u novom projektu

Graciozna balerina Badea Bjanka Andrea dolazi iz Rumunije i pobednica je Youth America Grand Prix takmičenja u baletu, svetski priznate baletske manifestacije, dok je Anže Hribar, gimnastičar iz Slovenije, jedan od najmlađih članova nacionalnog tima.

Svojim uspesima, ali i neverovatnom energijom koju šire gde god da se pojave, tinejdžeri iz regiona koji su uzeli učešće u projektu potpuno su zaslužili epitet BUZZ Golden Kids, što je i glavna tema projekta. U intervjuu koji je tim povodom snimljen, otkrili su kako im polazi za rukom da sa tako malo godina imaju toliko uspeha, šta je to što ih čini jedinstvenim, a ujedno dokazali da su i oni samo deca koja se spremaju za novu školsku godinu i nove životne uspehe. Poledajte video snimljen u projektu Ready for School koji je dokaz da granice ne postoje kada govorimo o istinskim ljudskim vrednostima.

Projekat Ready for School organizovao  je Buzz Sneaker Station, sneaker koncept koji posluje u devet zemalja regiona, sa ciljem da skrene pažnju na uspešne klince iz regiona i pokaže da su pamet, uspeh, posvećenost i ljubav prema onome što radite vrednosti koje se i te kako cene.