Upoznajte talentovanu tinejdžerku Saru sa profila @graffiti_sara

Upoznajte talentovanu tinejdžerku Saru sa profila @graffiti_sara

Provodimo vreme na društvenim mrežama, jer pratimo šta rade poznate face. Ali pažnju nam privlače i sjajni profile talentovanih ljudi. Jedan od njih je i profil @graffiti_sara i morali smo da saznamo ko se krije iza njega. Tako smo upoznali talentovanu tinejdžerku Saru koja crta fenomenlne grafite. Sjajna devojka shvatiće to čim bacite pogled na profil i pročitate intervju! Dragi naši upoznajte talentovanu tinejdžerku Saru!

Reci nam nešto o sebi.

Zdravo svima. Ja sam Sara Ićitović. Učenica sam Turističko-ugostiteljske škole u Beogradu. Uskoro ću biti učenica druge godine smera kuvar. Dolazim iz Rakovice tj. Kneževca.

Primetili smo tvoj sjajan profil na Instagramu…kada si počela da crtaš?

Počela sam da crtam u šestom razredu. Saznala sam da to umem kada su skoro svi dečaci u mom odeljenju skinuli neku aplikaciju koja pomaže u crtanju grafita. Odmah sam se zainteresovala za to jer su me uvek više zanimale stvari koje dečake zanimaju. Ispostavilo se da sam bila jako dobra u tome. I da me tada svi nisu podržali u tome možda ne bih ni nastavila.

Srednjoškola si, a šta planiraš posle toga… Akademija ili će umetnost ostati samo hobi?

Sigurno se svi pitate zašto sam izabrala ugostiteljku školu, i uopšte zasto baš smer za kuvara. Iskreno ni ja ne znam. Nekako se sve poklopilo i nije loše. Mada mislim da bi moja kreativnost više bila izražena da sam poslastičar, ali ni ovde ona nije zapostavljena. Ja uvek kažem da ono što upisete ne mora da značc da ćete se time baviti u životu. Zadovoljna sam mojom školom jer sam upoznala nekoliko ljudi koji su mi ulepšali život.
Planiram da nastavim sa visokom školom vezanom za moju struku. Ali nikad se ne zna šta će meni pasti na pamet. Crtanje ću verovatno ostaviti kao hobi, i kao nešto što mi pomaže da na tren zaboravim na sve probleme.

Da li si učestvovala na nekim konkursima?

Trebala sam da učestvujem na jednom konkursu u osmom razredu, ali nisam želela jer je u pitanju bio jedan od mojih najboljih radova, i ako bih ga tada dala oni mi ga ne bi vratili. A moja nastavnica likovnog je bila sigurna da ću pobediti. Znam da zvuči glupo ali na neki način sam vezana za moje radove.

Imaš specifičan stil, zašto si izabrala baš taj stil?

Ponosna sam na to što sam postigla da mnogi mogu da prepoznaju moje radove. Volim mnogo grafite. I da nisam toliko vžzbala na njima verovatno ne bih crtala kako crtam i danas. Mislim da su grafiti sjajan način da uz jednu ili dve reči kažete nekome šta mislite, mada mnogi nažalost imaju predrasude o njima i ljudima koji ih crtaju. Takođe volim i pop-art stil, nešto slično tome primenjujem kada crtam portrete. Ali ipak se trudim da grafite istaknem u svim radovima kao moj zaštitni znak.


Kada si počela da crtaš poznate ličnosti?

Sa portretima sam počela pre oko godinu dana. Inspirisao me je Shawn Mendes, moj idol. Želela sam da me primeti, mislila sam da ga samo grafiti neće privući i tako sam i počela.

Pretpostavljamo da ih taguješ na crtežima koje postavljaš, da li je neko od njih nekada prokomentarisao tvoj rad?

Naravno, uvek tagujem ljude koje nacrtam, nadajući se da će neko od njih jednog dana videti moje radove. To se još nije dogodilo, ali to mi daje vetar u leđa da se sve višs trudim da bi me primetili.

Jesi crtala neke domaće face?

Samo jednom, ove godine sam nacrtala poznatu ličnost sa nšsih prostora. To je bio crtež Maje Berović koji sam prodala jednom cetvrtaku iz moje škole. Inače više sam privržena stranim ličnostima. Kao što su Shawn Mendes i grupa Why Don’t We, koji su mi velika inspiracija i svaku njihovu pesmu pretvaram u grafit. I zaista bih jednog dana želela da odem na jedan od njihovih koncerata jer bi mi se tu pržzila šansa da im dam neke od svojih crteža. Zaista sam njihov ogroman fan. Trudim se da to i pokažem.

Čime radiš – olovka, tempere, akvarel boje….

Radim temperama. Iako sam ih u početku mrzela, ali vežbom sam naučila da radim sa njima. Svi se čude jer veći deo nekog rada bojim uz pomoć starog penkala kojeg umačem u temperu i tako bojim. To radim da bih postigla preciznost. Naravno nadam se da ću jednog dana crtati sprejevima po zidovima jer mi je to velika želja.

Koliko ti treba da nacrtaš nekoga?

Odprilike mi treba oko 6 sati da obojim rad, a za skicu oko sat vremena ili pola sata. Sve u zavisnosti od težine nekog rada.

I za kraj ovog intervjua bih volela bih da istaknem da sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji me podržavaju u tome što radim. Mislim da je podrška zaista bitna stavka da bi postigli neki svoj cilj. Nadam se da ću do kraja života raditi ovo što volim. I niko od vas ne treba da odustane od svojih snova ako oni ne mogu odmah da se ostvare. Ako budete dovoljno verovali u sebe rezultati će pokaziti sve. Takođe hvala i redakciji portal Super Teen i fenomenalnoj Ivani Grabrović koja je primetila moj talenat koji želi da promoviše. Hvala i svima koji su odvojili vreme da pročitaju nešto i o meni. Pozrdav.

Mi se iskreno nadamo da ćete zapratiti talentovanu tinejdžerku Saru Ićitović jer ona to svakako zaslužuje. A ako ste vi ili neko u vašem okruženju talentovanim uspešni, kreativni javite nam se rado ćemo vas promovisati!