Birtanski pevač Ed Sheeran opet se suočava s optužbama za krađu muzike koje bi mu ovoga puta ozbiljno mogle ugroziti karijeru. Naime pevač je optužen za svesno ili nesvesno prisvajanje tuđe muzike i to za njegovu planetarno poznatu pesmu „Shape of you“.

Eda Sheerana je tužio pevač Sam Chokri koji tvrdi da mu je poznati pevač „ukrao“ refren njegove pesme „Oh Why“ iz 2015. godine.

Sam Chorki tvrdi kako je ovu pesmu poslao prijateljima Eda Sheerana, kako bi pokušao da sarađuje s njim. Dve godine kasnije refren svoje pesme čuo u hitu „Shape Of You“.

Ed Sheeran je na osnovu ove hit pesme zaradio 24 miliona dolara.

Chokri u tužbi tvrdi kako Sheeranu to nije prvi put da „posuđuje“ od drugih autora. Tvrdi da je britanski pevač posudio pesme od TLC, Jasmine Rae i Shaggyja. Ed Sheeran mu odgovorio kontratužbom, optuživši Chokrija da je naštetio njegovom ugledu.

Inače Ed je do sad bio optužen nekoliko puta. U junu 2016. je otkriveno da su ga tužili kompozitori Meta Kardlea, pobednika X Factora, da je u svojoj pesmi „Photograph“ kopirao pesmu „Amazing“.  Potom su stigle optužbe da je pesma  „Thinking Out Loud“ plagijat jer je preuzeo „srce“ pesme Marvina Geja „Let’s Get It On“ i ubacio u svoju pesmu.

Da li će Sam Chokri i Ed Sheeran završiti na sudu zbog optužbi za krađu muzike ili će pokušati da izglade probleme ostaje nam da vidimo u danima koji dolaze!

Foto: Marechal/ABACAPRESS.COM/Berlinale