Zita Vukšić, veliki Swiftie iz Hrvatske, pre samo par meseci je dobila neočekivano pismo od Taylorinog tima, a ubrzo nakon toga je imala priliku i da provede čak 7 sati u kući Taylor Swift. Zita je sjajna devojka koja je rado odgovorila na naša pitanja i poslala divnu poruku svima.

Za početak, možeš li nam se predstaviti?

-Moje ime je Zita Vukšić, dolazim iz Hrvatske (Osijek), pohađam III. Gimnaziju Osijek i imam 17 godina. Bavim se pjevanjem već duže vrijeme i trenutno sam dio školskog benda.

Od kada si ti Swiftie i kako si saznala za Taylor?

-Swiftie sam postala nakon nastupa na showu Zvjezdice 2015. godine gdje sam pjevala Taylorinu pjesmu „Blank Space“, ali prije toga sam voljela slušati njezine pjesme, te mi je uvijek bila inspiracija u pjevanju.

Šta te to privuklo kod Tay, pa si postala njen verni fan?

-Privukla me njezina glazba i sama činjenica da sama piše svoje pjesme. Pjesme su uvijek iz srca napisane na kreativan način. Također njezin odnos prema fanovima je nevjerojatan i poseban.

Možeš li nam reći kako te je Taylorin tim pronašao i kontaktirao? Preko koje društvene mreže se sve to odvijalo?

-Pronašli su me na Tumblru i Instagramu, gdje su me i kontaktirali. Začudilo me je što su mi se prvo javili na Tumblru, s obzirom da baš ne koristim tu društvenu mrežu. Instagram profil imam od 2016. gdje redovito objavljujem stvari povezane sa Taylor.

Kako si se osećala u trenutku kada si dobila poruku od Taylorinog tima? Da li se taj osećaj može opisati rečima?

-Kada sam dobila poruku počela sam plakati i jedva sam se smirila jer sam odmah znala o čemu je riječ, s obzirom na to da sam 2017. bila pozvana na Reputation Secret Session, ali nisam mogla ići jer su mi rekli da sam premlada (imala sam 14 godina). Nisam uopće mislila da će mi se opet javiti. U tom trenutku sam bila u šoku jer sam shvatila da ću upoznati svog idola.

Gde se održao secret session i kako si došla do istog? Da li je neko išao sa tobom?

-Pošto sam maloljetna sa mnom je išla moja mama, a događaj je bio smješten u blizini Londona gdje smo morali sami doći na tajnu lokaciju koju su nam dali te smo potom odveženi do njezine kuće.

Kako si se osećala kada si čula album “Lover” pre svih? Kakvi su bili tvoji prvi utisci?

-Bila sam oduševljena jer mi se jako sviđa zvuk i aranžman na albumu, a tekst je još zreliji. Bila sam mnogo počašćena što imam priliku čuti ovaj album prije cijelog svijeta i to stvarno cijenim. Osobno mi je ovo najdraži album.

Koja pesma je ostavila najveći utisak na tebe?

-Teško je odabrati samo jednu, ali izdvojila bi Cruel Summer, Cornelia street, Miss Americana and a Heartbreak Prince i Afterglow.

Možeš li nam opisati kako je izgledao secret session? Kako ste se proveli sa Tay i šta ste sve radili?

Prvo smo se našli na tajnoj lokaciji koju su nam dali, a onda su nas busevima odvezli do njezine kuće gdje smo bili dočekani sa puno hrane i pića na terasi. Tamo smo se svi družili i pjevali sve dok nam nisu rekli da dođemo u dnevnu sobu. Svi su bili sretni i uzbuđeni kad se Tree pojavila i sjela kod nas i vrlo brzo nakon toga se i pojavila i sama Taylor!  Govorila nam je o inspiraciji za svaku pjesmu pojedinačno i negdje na pola slušanja albuma je napravila pauzu da nam donese svoje kolačiće koji su bili jako ukusni i slatki! Kod nje smo proveli 7 sati i za svakog od nas je pojedinačno izdvojila oko 10 minuta. Najviše me začudilo koliko je stvari o meni znala, poput toga da sam prije imala smeđu kosu pa mi je rekla da joj se sviđa moja nova boja kose – to me šokiralo. Još sam imala sreće jer sam ju za vrijeme pauze u dvorištu upoznala među prvima jer je htjela pozdraviti roditelje. Nažalost mačaka i članova obitelji nije bilo, ali sve u svemu jedno nezaboravno iskustvo s jako dragim ljudima koji vole Taylor jednako kao i ja.

S obzirom na to da si provela više sati sa Taylor, reci nam kako ti se ona čini kao osoba?

-Čini se kao otvorena, vesela i inteligentna osoba kojoj je stvarno stalo do njezinih fanova i cijeni to što je postigla u životu, te nije ni malo hvalisava oko svojeg bogatstva.

1Za kraj, poruči našim čitaocima zašto je važno da veruju u svoje snove. Da li su se tvoji snovi sada ispunili?

-Divne stvari se događaju kad najmanje očekujete i bitno je ostati uporan i pozitivan. Moji su se snovi svakako ispunili i na tome sam jako zahvalna!

Intervju uradila: : Arijana @tinifcomne

Foto: Instagram