U današnje vreme nezamislivo je da u svom beauty kutku nemaš suvi šampon, a bilo kakvo putovanje bez ovog proizvoda je postalo nezamislivo.

Suvi šampon omogućava nam da izgledamo kao da imamo sveže opranu kosu u svakom trenutku, a uz njega stiže i mala doza volumena koja je uvek poželjna kad je kosa u pitanju.

Osim toga, tvoj suvi šampon može poslužiti za još 8 trikova za koje sigurno nisi ni znala:

1. Kad ti šiške podivljaju zbog vlage, na njih nanesi malo suvog šampona, raščešljaj kosu i započni sa stilizovanjem iznova. Suvi šampon dodaće teksturu pa će sa šiškama biti lako rukovati, a rezultat će trajati ceo dan.

2. Ako ti ukosnice beže s kose, naprskaj taj deo s malo spreja za suvo pranje kose i problem je rešen.

3. Bezbojni šampon za suvo pranje može ti pomoći da ukloniš neprijatan miris iz cipela. Naprskaj unutrašnjost, ostavi preko noći i zatim ujutro istresi ostatke iz cipela.

4. Obrve su ti nemoguće? Prsni malo suvog šampona na prst, stavi na obrve i raščešljaj četkicom.

5. Odaćemo ti trik za ludi volumen u kosi – suvi šampon nanesi na kosu koja je još malo vlažna. Osuši kosu fenom da bude skoro pa suva, ali još malo vlažna i šampon nanesi na kosu po celoj dužini. Sačekaj da se kosa osuši do kraja i dobro raščešljaj četkom.

6. Masna mrlja na košulji ili bilo kakvoj tkanini? Suvi šampon (obični, ne onaj namenjen smeđoj ili crvenoj kosi) naprskaj na mrlju, sačekaj nekoliko minuta da upije masnoću, a zatim istresi i operi.

7. Ako želiš talasastu frizuru koja će potrajati celi dan i noć, već na suvu kosu nanesi šampon za suvo pranje. Kosu normalno isfeniraj, zatim poprskaj s malo suvog šampona (nemoj stavljati previše) po celoj dužini. Dobro raščešljaj i kreni da praviš raditi talase ili lokne.

8. Šampon za suvo pranje u boji tvoje kose može privremeno prikriti izrastak, ako se farbaš i ne stigneš da odes kod frizera.

Foto: Instagram