Zvezda HBO-ove serije „Nevine laži“ Zoe Kravitz u novom filmu o superjunaku Batmanu, uteloviće lik kultne junakinje – Catwoman.

 

View this post on Instagram

 

Wolf’s red ?? available now #yslbeautyxzoecollection

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on

U novom filmu o heroju iz Gothama kćerka američkog muzičara Lennyja Kravitza zaigraće rame uz rame uz britanskog glumca Roberta Pattinsona, koji tumači Batmana.

Predprodukcija novog nastavka o junaku stripova Batmanu očekuje se tokom leta naredne godine, a datum početka snimanja još uvek nije poznat. Filmski insajderi uvereni su da će snimanje početi krajem 2019. ili početkom 2020. godine kako bi tokom leta 2021. godine stigao u bioskope širom sveta.

Reditelj Matt Reeves, zaslužan za dva nastavka filmske franšize „Planeta majmuna“, preuzeo je ulogu režiranja filmova o Batmanu nakon što se u januaru 2017. godine oskarovac Ben Affleck oprostio od uloge ovog superjunaka, pri tome dopuštajući Reevesu da sam odabere Brucea Waynea.

U ulozi legendarne antiheroine i simpatije Batmana, Zoe Kravitz naslediće oskarovku Anne Hathaway koja je za potrebe nastavka filma „Uspon mračnog viteza“ iz 2012. godine poslednja zaigrala ulogu Catwoman.

Pre Anne Hathaway, ovaj kultni lik 2004. godine na veliko platno iznela je Halle Berry, a slavna Michelle Pfeiffer 1992. u filmu „Batman se vraća“ nastalom pod rediteljskom palicom Tima Burtona.

Foto: promo