Iskreno se nadamo da je većina vas bila na Sajmu knjiga i da ste nabavili tonu cool knjiga koje ćete čitati tokom narednih meseci.  Mi smo bili na Sajmu, svašta smo nabavili, neke od naslova smo rešili da podelimo i sa vama, a u saradnji sa sjajnim Vulkan izdavaštvom dvoje ćemo obradovati knjigama „Aplauz“ i „Još jedan aplauz“ autorke Hejli Barker. Pre nego što je postala pisac, Hejli Barker je radila kao nastavnik engleskog u srednjoj školi, a knjige su joj pomogle da postane osoba kakva je danas. Maštala je o tome da postane pisac i srećna je što svaki dan radi ono što voli. Živi u Eseksu sa suprugom, dvojicom sinova i psom.

A sada vas prepuštamo da pročitate šta se to krije u ova dva romana.

Aplauz Hejli Barker

Dobro došli u Cirkus. Udobno se smestite, neka zabava počne. Zvezda večeri vam je dobro poznata – Hošiko ili Mačka. Nagradite je aplauzom, a onda uživajte u njenim gracioznim pokretima i lepoti koja oduzima dah. Okret, skok, hodanje po kanapu vešto izbalansiranim pokretima. Jedan, dva, tri. Pad.

Dobro došli na najopasniju predstavu na svetu.

Ben, sin imućnih roditelja, oduvek je maštao o tome da poseti Cirkus. Kada dobije priliku da prisustvuje opasnoj predstavi, uvideće da razlika između čistih i otpadnika nije onakva kakvom je predstavljaju. Svesni okrutnosti sveta u kome postoji razlika između bogatih gledalaca i siromašnih akrobata, Hošiko i Ben će morati da pronađu način da prekinu ovu krvavu zabavu i ostvare nemoguću ljubav…

Još jedan aplauz Hejli Barker

Kad sklopim oči, vidim kako plamen proždire cirkusku arenu na mestu gde je stajao Silvio. Trudimo se da pobegnemo što pre iz ovog pakla. Preplavljuje me osećaj nade. Opija me slatki noćni vazduh, ali znam da ništa nije gotovo… Najveća bitka za slobodu tek predstoji, a nas troje smo postali najtraženiji begunci u zemlji.

U CIRKUSU NIKAD NISAM ŽIVELA MIRNO.

Nakon godinu dana, imam utisak da se vrtimo u istom  krugu. Iza svakog ugla vreba neko ko želi da nas preda policiji i dobije nagradu, jer su posteri sa našim slikama zalepljeni svuda po gradu. Imamo sreće što je Džek sa nama; za sada mu polazi za rukom da nam pronađe utočište.

Trenutno smo u nekoj napuštenoj kancelariji. Odjekuje pucanj, čuje se bat koraka… Našli su nas…

Kao što smo napisali, dvoje vas će na poklon dobiti ova dva sjajna roman. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovoite na pitanje „Gde se odvija radnja u prvom romanu?“  Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 31. oktobara u 21 čas, a imena dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.