Imaš svoj Youtube kanal, ali želiš da on poraste i da postaneš faca Youtubea? Mi smo pripremili članak samo za tebe! Uz pomoć ovih saveta postani Youtube profesionalac.

Kamera

U koliko snimaš neko vreme i imaš određenu publiku, obraduj ih kvalitetom tvojih videa i unapređuj se. Na početku možeš snimati telefonom, ali kada stekneš određenu “količinu” subskrajbera, trebalo bi da se malo po malo unapređuješ.

Editovanje

Videi obavezno moraju biti editovani. Sedi, pogledaj video, i vidi šta trebaš da ostaviš, a šta da izbaciš, da dodaš muziku, ubaciš intro i tome slično. Nikada nemoj ostaviti “sirov” video, jer to nikome nije zanimljivo i uvek ima nešto da se izbaci!

Thumbnail

Ne pravi clickbait-ove, thumbnail treba da bude vezan za video, lep i privlačan. Prvo trebaš verifikovati svoj kanal, kako bi mogao da postavljaš videe duže od 10-tak minuta, ali i stavljaš thumbnail-ove na videe. Možeš ih stavljati uz pomoć aplikacije koja se zove YT studio, na kojoj možeš pratiti analitiku i sve ostalo vezano za tvoj kanal.

Redovnost

Snimiš video jednom u mesec dana i ostaćeš zapažen? NE! Sada ima more jutjubera, i pored svih ostalih, uz neaktivnost, ljudi će zaboraviti za tebe i tvoj kanal. Zato moraš biti redovan. Videe objavljuj jednom, a dobro bi bilo i više puta nedeljno.

A da li ti imaš neke savete? U koliko je tvoj odgovor da, slobodno nam piši na mail redakcija@superteen.rs i nam se javi na Instagram, @superteen.rs  a tu je i FB strana

Autor: Arijana Đokić

Designed by Freepik