Najveći bend na svetu u ovom trenutku, grupa Coldplay, danas je objavio album „Everyday Life“.

Coldplay je u dosadašnjoj karijeri osvojio devet „Brit“ muzičkih nagrada, šest „MTV Video Music Awards“, sedam nagrada Evropskog MTV-a i sedam „Grammy“ nagrada. Bend je prodao preko 100 miliona albuma širom sveta što ga uvršćuje na listu muzičara sa najviše prodatih izdanja. Zastupljeni su na listi najboljih bendova u dvehiljaditim magazina Roling Stone. Bend je učestvovao u mnogim društveno-političkim akcijama poput Oxfam’s Make Trade Fair i Amnesty International, a bili su i deo svih većih dobrotvornih projekata poput: Band Aid 20, Live 8, Global Citizen Festival, Sound Relief, Hope For Haiti Now: A Global Benefit For Earthquake Relief… Grupa Coldplay važi za neprikosnoveni koncertni sastav što je zabeleženo na izdanju „Live in Buenos Aires“ (2018).

Nakon singlova „Orphans„/“Arabesque“ I „Daddy„/“Champion of the World“ bend je danas objavio album „Everyday Life„. Pesme na albumu poseduju prepoznatljiv stadionski huk koji se postiže horskim pevanjem, dok ga muzički možemo okarakterisati kao pop omaž svim autorskim veličinama koji su uticali na Chrisa Martina. U pojedinim trenucima naklonjen modernom pop zvuku a već u narednom bendovima nastalim na prelazu između glam roka i panka.

Nastao 1996, londonski sastav Coldplay je na početku bio naklonjeniji alternativnom rok zvuku i pripadao je grupi bendova nastalim posle brit pop talasa. Već je tada bilo očigledno da frontmen, tekstopisac, aranžer, pevač i pijanista Chris Martin poseduje talenat koji prevazilazi okvire žanra. Nakon dvadeset dve godine karijere i sedam izuzetnih studijskih izdanja, Chris je stvorio prepoznatljiv zvuk grupe Coldpaly učinivši bend svetski priznatim pop fenomenom. Svoje karijere su, na temeljima pesama i izdanja ovog sastava, počinjali Ed Sheeran, Maroon 5 – generacije pop umetnika koji dele emociju i toplodušnost grupe Coldplay.

Album „Everyday Life“ inspirisan je svakodnevicom onakvom kakvom je doživljavaju članovi benda pokušavajući sebe da stave u ulogu jedinog posmatrača. „Everyday Life“ čine celine nazvane „Sunrise“ i „Sunset“. LP ili CD „Everyday Life“ možete naručiti u našoj onlajn prodavnici www.mascom.rs.