Poziv svim zaljubljenicima u muffine od borovnica da isprobaju odličan doručak u šolji! Jeste li znali da možete da napraviti sveže pečeni muffin napunjen voćem u mikrotalasnoj za samo 2 minuta? Ovo ne samo da štedi vreme, već ćete uštedeti i na šećeru i kalorijama u poređenju s tipičnim pekarskim muffinima, koji sadrži gotovo 30 grama šećera i samo 1 gram vlakana.

Dajemo raspon vremena za kuhanje s obzirom na to da se frekvencije mikrotalasa razlikuju. Takođe je korisno koristiti staklenu šolju da biste videli kada se testo proširilo i puno je mehurića, što znači da se kuva. Slobodno zamenite borovnice i pekan orah koji se nalazi u ovom receptu svojim omiljenim (svežima) bobicama i orašastim plodovima.

Sastojci

1/4 šolje (24g) integralnog brašna
1 kašika ovasa
1 kašika kokosovog šećera
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
1/4 šolje (60ml) mleka sa manjim procentom mlečne masi
2 kašičice ulja uljane repice ili otopljeno kokosovo ulje
1/4 kašičice ekstrakta vanilije
1/4 šolje (40g) svežih borovnica
2 kašičice naseckanih prepečenih pekana

U maloj posudi umutite brašno, ovas, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. U drugoj šolji umutite mleko, ulje i vaniliju. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte viljuškom dok ne navlaže. Umešajte borovnice.

Stavite da u veću šolju ili činiju ( idealna zapremina je 450–473 ml). Pospite vrh orasima. Ubacite u mikrotalasnu pećnicu na jakoj sve dok se kolač ne proširi i ne bude čvrst na dodir, otprilke minut i po do dva, zavisno od snage vaše mikrotalasne. Gledajte pažljivo i nemoje da preterate sa kuvanjem. Bolje je da dodajte vreme u intervalima od 10 sekundi ako muffin nije gotov. Muffin će se isprva naduvati, ali dok se bude hladio spustiće se. ispuhati dok se hladi.

Kako vam se dopada ovaj neobični doručka u šolji – muffine od borovnice?

Izvor: blog.myfitnesspal.com

Priredila: Ivana Grabrović