Gledaš ovih dana filmove sa prazničnom tematikom, i sve te mami, a šolja tople čokolade posebno. Zato smo rešili da sa vama podelimo recept za kremastu toplu čokoladu, koja će te zasladiti, ali i ugrejati kada napolju temperature počne da pada. Otkrićemo vam male tajne, koje će toplu čokoladu učiniti savršenom! Satka pavlaka, smeđi šećer i malo cimeta daće poseban šmek ovoj slatkoj poslastici.

Potrebni sastojci:

150 g čokolade sa minimu 60% kakaaa

200 ml punomasnog mleka

200 ml slatke pavlake

kašičica smeđeg šećera

cimet

krupna morska so

Priprema tople čokolade je veoma jednostavna videćete i sami.

Izlomi čokoladu, a mleko i pavlaku sipaj u šerpicu, pa stavi na srednje jaku vatru. Kada mleko i pavlaka provru, prelij sa tom mešavinom čokoladu i mešaj, sve dok se smesa ne zgusne, ali pazi da ne ostane neka grudvica. Dodaj po želji začine ili namirnice koji će pojačati ukus čokolade, poput cimeta, muskatnog oraščića, ruma ili konjaka, a možeš dodati i šlag.

Ukoliko želiš zdraviju varijantu ove poslastice, upotrebi sojino, pirinčano ili bademovo mleko, a umesto šećera upotrebi javorov sirup ili med.

Kada topla čokolada bude spremna i servirana, pospi je krupnom morskom solju kako bi imala intenzivniji ukus!

Uživaj u jedinstvenom ukusu kremaste tople čokolade i ne zaboravi da nam pošalješ sliku tvoje tople čokolade! A ako imaš neki drugačiji recept, slobodno ga podeli sa nama da ga isprobamao i podelimo sa ostalim čitaocima. Možeš da nam pišeš na mail redakcija@superteen.rs ili nam se javi na Instagram ili Facebook profil.

Designed by Freepik