Nadavno smo bili na prezentciji HBO šeme za period koji nam stiže i možemo samo da vam kažemo da ćete biti oduševljeni onim što nam stiže u narednom period.

Jedna od serija kojoj se baš radujemo je „Avenue 5“, čija se radnja odvija u svemiru, a u glavnoj ulozi gledaćemo fantastičnog Hugha Laurieja, poznatog po ulozi doktora Housea.

U ostvarenju reditelja Armanda Iannuccija, poznato škotskog satiriste, koji je radio seriju „Potpredsednica“, Laurie tumači kapetana Ryana Clarka, vlasnika luksuznog svemirskog broda koji nosi ime Avenue 5.

Radnja serije počinje kada se njegov brod iznenada pokvari. U tom moment kapetan Ryan Clark mora da okupi posadu kako bi osigurao putnike. Međutim, spašavanje će se pretvoriti u komičnu paniku i rasprave neistomišljenika. Stvari će krenti po zlu do te mere da će posada morati da zatraži pomoć Američke svemirske agencije NASA.

„Svemirski kapetan Ryan Clark iz Avenue 5 pokušava se pomiriti s drugima iz svemirske industrije“, navodi se, između ostalog, u opisu serije.

Kako je nedavno rekao reditelj Iannucci, serija ustvari donosi priču o ljudima koji nemaju ništa zajedničko, osim što su zajedno u svemiru i pokušavaju se nositi jedni s drugima.

Pored Lauriea, uloge u seriji ostvarili su i Josh Gad, Suzy Nakamura, Zach Woods, Rebecca Front, Ethan Phillips, Nikki Amuka-Bird i Himesh Patel.

Premijera serije zakazana je za 20. januara na HBO GO-u i HBO-u.