Aplikacija TikTok polako osvaja svet, a kako stvai stoje njena popularnost nadilazi i najpopularnije društvene mreže. Korisnici ove društevene mreže svakog dana pronalaze načine kako da postati popularni, ali koriste svoje profile kako bi ostatku sveta predstavili važne teme. 16-godišnja Amber je samo jedna u nizu tinejdžera koja je pokušala da skrene pažnju na porodično nasilje i nasilje nad ženama.

U svom TikTok snimku, Amber pevuši uz pesmu Lily Allen „Not Fair“ (Nije pošteno) i polako šminka modrice na licu. Ona je za BBC rekla da je porodična prijateljica bila žrtva nasilja i da ju je to motivisalo da snimi ovakav video.

@makeupbyamber#pov your friend is trying to convince you the bruises you spotted aren’t from her boyfriend. #fyp

♬ original sound – jackiasona

„Poruka videosnimka je da se znakovi nasilja ne smeju ignorisati. Ako imate i najmanju sumnju da se nešto događa, razgovarajte s tom osobom. Smatram da je nasilje tema o kojoj se ne piše dovoljno“, istaknula je Amber.

Njena objava je dobila gomili pozitivnih komentara. Javljale su se devojke i žene koje su bile žrtve nasilja, ali i one koje su primetile znakove istog na drugoj osobi, ali nisu reagovale na vreme.

Korisnice su u većini slučajeva komentarisale kako je važno da što više popularnih TikTokera i YouTubera priča o nasilju, jer oni trenutno dobijaju najveću pažnju. Naravno, bilo je i negativnih komentara. Javljale su se devojke koje su doživele nasilje i rekle Amber da je njena objava potpuno bespotrebna i da njome samo želi povećati svoju popularnost. Amber je negirala da njena klip ima bilo kakve veze s povećanjem popularnosti i da je motiv isključivo blisko privatno iskustvo.

Foto: TikTok