Odabir srednje škole je jedan od najvažnijih stvari koje će osmaci,doneti, jer od toga zavisi čime će se baviti u budućnosti. Nije lako odlučiti se za srednju školu, ali vam mi donosimo par saveta koji vam mogu pomoći u lakšem odabiru škole koje ćete upisati.

Ukoliko izaberete gimanziju, kao vašu željenu školu, posle nje moći ćete da se bavite bilo kojim poslom, no ako odaberete neku stručnu školu, zanimanje će biti vezano za školu koju budete završili.

Kod odabira srednje škole, najvažnije je da upišete ono gde ima predmeta u kojima uživate. Na primer, ukoliko volite jezike i društvene nauke, upisaćete gimnaziju u kojoj tih predmeta ima, a ako volite prirodne nauke, upisaćete gimanziju prirodno-matematički smer. Ako vam je idea da se posle srednje škole odmah zaposlili, stručna škola je onda pravi izbor za vas!

Ukoliko se dvoumite između dve škole na papiru napišite spisak dobrih i loših stvari kod obe škole. Na kraju pregledajte tu listu i odlučite. Odaberite školu kojoj se više veselite i u kojoj mislite da ćete biti srećniji. Takođe morate gledati da li upisujete školu u gradu gde ste ili van grada, to igra jako veliku ulogu u vašem izboru srednje škole.

Kako ste vi odabrali vašu srednju školu? Iskustva i savete možete nam pisati na redakcija@superteen.rs .

Autor: @petar.milovanovicc

Foto: Feliphe Schiarolli on Unsplash