Ukoliko menjate grad, zbog škole ili zbog nekog drugog razloga, uklapanje u novu sredinu nije ni za koga, svakako, lako! „Najteže“ je onima koji se sele posle osnovne škole, onima koji su već formirali društvo, život u mestu gde su rođeni. No, danas ću vam reći nekoliko stvari kako da to što lakše prevaziđete.

Na selidbu gledajte sa pozitivne strane. Na primer: Recite sebi da odlazite u novi grad jer je tamo bolje, imate više mogućnosti, imaćete jednostavno boji život. Nikada nemojte na to gledati kao nešto negativno jer će vas terati da sve više i više razmišljate o tome!

Trenutno sam u godinama da mi je to, prilagođavanje na novi grad, mesto, lako, jer se još uvek menjam, pa mogu da podnesem i neke veće promene. Ukoliko ste tinejdžer, sigurno će vam biti teško da se odvojite od grada u kojem ste rođeni, ali će vam biti mnogo lakše da se prilagodite na novu sredinu.

BEZ BRIGE! Danas živimo u takvom dobu da nam je sve moguće, sve je na sekundu od nas, tako da nemojte brinuti jer ćete moći da se čujete sa svojom porodicom, prijateljima i generalno sa ljudima iz svog rodnog mesta stalno.

Autor: Petar Milovanović @petar.milovanovicc

Foto: Free-Photos from Pixabay